WBC POJAS

Kličko dobio 'pljuvača' Chisoru na bodove

19.02.2012 u 01:58

Bionic
Reading

Koliko god izgledalo da je Chisora napadao i prijetio, bio je daleko od pobjede. Primio je barem dvostruko više udaraca, a u svih 12 rundi zadao je tek nekoliko opasnijih

Vitalij Kličko obranio je naslov svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji pobijedivši na bodove Britanca Derecka Chisoru. Kličko je i dalje vlasnik pojasa svjetskog prvaka po verziji WBC zahvaljujući sudačkoj odluci koja je za osam glasova prevagnula na njegovu stranu.

Sve je počelo 'pljuckanjem' Chisore koji je pri sučeljavanju u ringu vodu koju je imao u ustima ispljunuo na Klička. Ukrajinac ponovno, kao ni nakon šamara za vrijeme vaganja, nije reagirao, te je ostao miran i u ringu pokazao da je daleko bolji boksač od "omalenog" Britanca.

Koliko god izgledalo da je Chisora napadao i prijetio, bio je daleko od pobjede. Primio je barem dvostruko više udaraca, a u svih 12 rundi zadao je tek nekoliko opasnijih. No, od svih boksača koji su se borili u posljednje vrijeme protiv braće Kličko Chisora je definitivno bio najbolji protivnik, ali i najprgaviji.

Čak je i nakon proglašenja pobjednika izgovorio nekoliko vrlo neprimjerenih riječi i Vitaliju i Vladimiru koji su sve to popratili smiješkom. Vladimir je nakon borbe želio čestitati suparničkom taboru kada su ga odjednom zaustavili Chisorini treneri i rekli mu da nije dobrodošao na tu stranu ringa.

Sve u svemu braća Kličko i dalje su neprikosnoveni prvaci teške kategorije po svim svjetskim boksačkim verzijama.

Iduća borba za naslov prvaka bit će za dva tjedna kada će u Düsseldorfu mlađi brat Vladimir braniti svoju titulu po trima verzijama (IBF, WBO i WBA) protiv francuskog teškaša Jean-Marca Mormecka.