'MEDVJEDI' U AKCIJI

Uspješan završetak akcije za pomoć djeci oboljeloj od raka

17.02.2012 u 13:03

Bionic
Reading

Navijači i hokejaši Medveščaka još su jednom pokazali svoju ljudskost, a u dvije utakmice prodajom kapa prikupljeno je 6.500 kuna donacija za Hrvatsku ligu protiv raka

Ivan Šijan:

'Gledatelji su prepoznali vrijednost naše akcije i hvala im na svakoj kuni koju su donirali za pomoć djeci oboljeloj od raka. Nadam se da će ova simbolična sredstva biti od koristi, a svaki spašeni život bit će naša najveća pobjeda. Sretan sam što su naši navijači još pokazali svoju humanost i što su još jednom dokazali da su spremni na odricanje za one kojima je pomoć najpotrebnija'.

Završena je akcija igrača zagrebačkih 'medvjeda' Michaela Ouzasa i Ivana Šijana za pomoć djeci oboljeloj od raka. Cilj ove akcije bilo je informiranje građana o ovoj opakoj bolesti te prikupljanje i donacija sredstava udruzi Hrvatske lige protiv raka. Tim su se povodom na Ebelovim utakmicama zagrebačkogMedveščaka u Domu sportova 12. i 14. veljače prodavale zimske Medveščakove kape od čega je dio prihoda doniran udruzi.

Navijači Medveščaka još su jednom pokazali svoju ljudskost, a u dvije utakmice prodajom kapa prikupljeno je 6.500 kuna donacija za Hrvatsku ligu protiv raka.

Sama akcija započela je simboličnim brijanjem glave Ouzasa i Šijana koji su tim činom pokazali da suosjećaju sa svom onom djecom koja su oboljela od raka. Akcija je pokrenuta s ciljem da se zdravstvenim institucijama i udruzi Hrvatske lige protiv raka omogući da što kvalitetnije provode edukaciju građana, ali i da se ukaže kako pravovremeno liječenje od ove teške bolesti može spasiti mnoge živote!

'Hvala navijačima i svima onima koji su prepoznali našu inicijativu i aktivno se uključili u akciju za pomoć djeci oboljeloj od raka. Ova akcija sam je mali korak za pomoć u borbi protiv ove opake bolesti, ali vjerujem da smo učinili puno ukazujući javnosti na važnost prevencije od bolesti. Zadovoljan sam rezultatima akcije jer su navijači i gledatelji unatoč teškim vremenima pokazali svoju ljudskost i humanost. Nadam se da ćemo i u budućnosti biti u prilici sudjelovati u akcijama Hrvatske lige protiv raka jer vjerujem da svojim primjerom i djelovanjem možemo pomoći drugima', izjavio je Michael Ouzas te još jednom zahvalio navijačama na sudjelovanju u ovoj akciji.

U Hrvatskoj od raka svake godine oboli između 22.000 i 25.000 ljudi, a umre ih oko 13.000. Dakle, više od 50%. Iako se na smrtnost od raka danas ne može tako lako utjecati u Hrvatskoj ligi protiv raka uvjereni su kako se maligne bolesti uvelike mogu spriječiti. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, moguće je spriječiti čak 70% najčešćih i najagresivnijih oblika raka.