UTRKA (NIJ)JE UPITNA

Bahrein kao ratna zona, u Formuli 1 se prave slijepi

16.02.2012 u 13:41

Bionic
Reading

Nova sezona Formule 1 počinje 18. ožujka u Australiji, a kao i prošle godine, možda će doći do otkazivanja iste utrke – VN Bahreina (22. travnja)

U Bahreinu ništa novo. Protuvladini prosvjednici izašli su na ulice da bi obilježili godinu dana od prosvjeda u kojima su pokušali promijeniti vlast zbog kršenja ljudskih prava. Kako to obično biva, s druge su se strane našli policija i vojska.

Krenula je 'lovica' po gradu, bacali su se suzavci, Molotovljevi kokteli, letjelo je kamenje i drveni predmeti, bolnice su se punile ozlijeđenima, a zatvori prosvjednicima.

Prošle godine zbog nereda je bila otkazana VN Bahreina, ali u Formuli 1 se prave ludi i ne strahuju od sličnog scenarija i ovoga puta.

'Očekivao sam probleme na godišnjicu lanjskih događaja, ali po mojim informacijama samo je jedna skupina mladih nasrnula na policiju', rekao je čelni čovjek najbržeg oktanskog cirkusa Bernie Ecclestone te dodao:

'Mislim da se ništa strašno ne događa i naše stajalište oko utrke se ne mijenja. Ako bahreinska vlada kaže da se nećemo osjećati sigurno, tek onda ćemo otkazati utrku.'

Čelnici Formule 1 se tako i dalje prave slijepi na nemire u Bahreinu iako su ih javno pozvale udruge za ljudska prava da ne održavaju utrku u toj zemlji dok su na vlasti ljudi koji ne poštuju osnovna prava čovjeka.