KUGLANJE

SMS porukom do taktike za finale

15.02.2012 u 08:58

Bionic
Reading

Darko Oršić, trener Zaprešića, koji u subotu ugošćuje St. Pölten u odlučujućoj utakmici za odlazak na final four Lige prvaka, igračima će redoslijed nastupa poslati mobitelom jer zbog radnih obveza ne mogu svi istodobno biti na završnom treningu

Kuglači Zaprešića u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka u subotu, 18. veljače, ugostit će austrijskog prvaka St. Pőlten. U prvom susretu austrijski kuglači pobijedili su 5:3 (u setovima 13:11). Uspješniji sastav iz subotnjeg odmjeravanja znanja u Zaprešiću plasirat će se na završni turnir Lige prvaka. Kuglački final four održat će se u Celju 31. ožujka (polufinale) i 1. travnja (finale i susret za treće mjesto).

'Rezultatska prednost naših subotnjih gostiju nije velika. Nedavna pobjeda 5:3 (u setovima 14:10) u domaćem derbiju nad Medveščakom, u kojem smo srušili respektabilnih 3.708 čunjeva, silno nas ohrabruje uoči uzvrata', kaže Darko Oršić, trener Zaprešića.

Vladimir Galjanić, Oršićev vršnjak, u Austriji je bio najefikasniji zaprešićki kuglač (srušio je 610 čunjeva), uvjeren je u prolazak.

'Ne mogu se oteti dojmu da smo bolji od St. Pöltena. Moj izravni suparnik Thomas Lőscher dosad me nije pobijedio. Ni u njemačkoj ligi, u doba kad je on igrao za Sandhausen, a ja za Vollkugel Eppelheim, ni prije dva i pol tjedna u Austriji', dodaje Galjanić.

Vrhunske kuglačke momčadi okupljaju igrače različite dobi. Galjanić (rođen 1963) trenerov je vršnjak, a od Brune Milinkovića, najmlađeg člana prvog sastava Zaprešića, stariji je 23 godine. U austrijskom sastavu najmlađi igrač Patrick Fritz (rođen 1990) mlađi je od Galjanićeva suparnika Thomasa Löschera 26 godina.

U Zaprešiću samo Denis Špiljar nije bio član neke reprezentacijske selekcije, no i St. Pölten se može pohvaliti lijepim brojem reprezentativnih majstora. Predvode ih češki internacionalci Radek Holakovsky i Jan Kotyza te austrijski reprezentativci Lukas Huber (inače svjetski juniorski viceprvak) i Thomas Löscher.

Uoči utakmice treneri uvijek važu: tko će bacati prvi, a tko posljednji. Galjanić i Oršić zajedno su počeli kuglati u Gajnicama. Galjanić je još igrao i košarku i nogomet, kao kadet jankomirskog Jedinstva u prvoj sezoni postigao je 51 pogodak. Otto Barić zvao ga je u Dinamo, a Ilija Lončarević uvrstio ga je u kadetsku i u juniorsku selekciju Zagreba.

'Brišući stazu na kuglani u Gajnicama na pobjedničkom postolju vidio sam se samo u kuglanju', otkriva Galjanić.

Što se odnosa igrač - trener tiče, Oršić se prema Galjaniću odnosi kao i prema svakom drugom izabraniku. Koji će po redu bacati, Galjanić doznaje večer uoči utakmice, SMS porukom, kao i ostali igrači.

'Zbog radnih obveza neki završni trening obave u prijepodnevnim, a drugi u poslijepodnevnim satima. Zato im šaljem poruku mobitelom o redoslijedu nastupa', objašnjava Oršić.

Inače, zaprešićke 11-godišnjakinje i 12-godišnjake trenira Vladimir Galjanić.

'U radu s mladima šef je Vladimir, a ja mu pomažem. Kad posrijedi nisu seniori, mijenjamo uloge', sa smiješkom će Oršić.

Damir Fučkar, Miroslav Kovač, Andrej Kovač, Bruno Milinković, Denis Špiljar, Vladimir Galjanić i Lovro Benčević bit će upisani u zapisnik subotnje utakmice. Malo je vjerojatno da će se od bolesti do subote oporaviti Danijel Funda. Utakmica počinje u 13 sati, a sa St. Pőltenom u Zaprešić stiže i navijački autobus.