BIVŠI TRENER O BERNARDU

Otkrivamo nepoznate detalje o preminulom velikanu K-1

15.02.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Svijet boksa, ali i cjelokupni svijet borilačkih vještina šokirala je vijest o iznenadnoj smrti Mikea Bernarda, čovjeka koji je u svojoj karijeri pobjeđivao i najveće borce. Jedan dio njegove karijere trenirao ga je i ponajbolji hrvatski boksački trener Leonardo Pijetraj koji nam je otkrio par detalja vezanih uz ovog Južnoafrikanca

Mike Bernardo u svojoj je boksačkoj karijeri ostvario devet pobjeda. No, osim boksom, Bernardo se bavio i kickboksom gdje je ubilježio čak 54 pobjede. Bernardo je pobjeđivao i najveće borce, no malo je poznato da je bio i vezan za Hrvatsku. Razlog?

Dio njegove karijere trenirao ga je jedan od najboljih hrvatskih boksačkih trenera Leonardo Pijetraj.

Nakon što je prostrujala vijest o iznenadnoj smrti Bernarda, za komentar smo zamolili Pijetrajakoji se trenutačno nalazi u Berlinu.

'Jako me potresla vijest o smrti Mikea Bernarda', kazao je tužnim glasom za tportal.hr Pijetraj koji je prilično bio vezan uz južnoafričkog borca.

Leonardo pijetraj:
Bernardo je bio izuzetno dobar čovjek. Suprotnost u odnosu na sport kojim se bavio.

'On je bio jedan od najboljih profesionalaca koje sam vodio, čovjek s nevjerojatnim ljudskim osobinama. Zaista me je pogodila tužna vijest. Zvali su me mnogi iz Hrvatske i nisam znao što se događa jer za vrijeme treninga se ne javljam na telefon, ali kad sam čuo - bio sam šokiran viješću', rekao je Pijetraj.

Vi ste ga i trenirali jedan dio njegove karijere?

'Da, imali smo šest mečeva zajedno, putovali po svijetu, po Japanu. Ne znam je li mi i s kim bilo takvo zadovoljstvo raditi kao s njim.'

Kakav je Bernard bio kao osoba i borac?

'On je bio izuzetno dobar čovjek. Suprotnost u odnosu na sport kojim se bavio. Naravno, samo budale misle da su boksači agresivci, no on je bio nevjerojatno dobar i pošten. Čuo sam da je digao ruku na sebe. Ne znam je li to istina, ali on je bio takvog karaktera da to nije nemoguće. Žao mi je što se posljednje vrijeme nismo toliko čuli jer je on ipak bio u Južnoafričkoj Republici, a ja uvijek na putu. Žao mi je što nismo razgovarali ako ga nešto muči. Nažalost, opet se potvrdilo pravilo da Bog uzima samo dobre ljude gore', kazao je Pijetraj te nastavio pričati o Bernardu.

'On je bio zaista nešto posebno. Sjećam se kada je došao u moju dvoranu, a to je bilo već u zalasku njegove karijere, da mi je rekao: 'Leonardo, pa što sam ja to dosad radio? Sad tek vidim što je prava tehnika i nikad sigurnije nisam išao u ring otkad me ti vodiš.''

Sjetio se Pijetraj i anegdota...

'Bili smo na snimanju na Braču i ja sam išao s njim. Vozili smo se trajektom i pitao me u jednom trenutku gdje su mu naočale, a ja sam mu rekao: Mike, pravi si boksač kad ne vidiš da imaš naočale na očima. Ma, s njim u društvu je uvijek bilo prekrasno. Odlično je govorio strane jezike, tako da je naučio i nešto hrvatskog. On je jedan od rijetkih koji nikad zbog svojih neuspjeha nije upirao prst u druge. Veliki poštenjak koji nikome nikad nije ostao dužan, a koliko je bio pošten, dovoljno ilustrira podatak da mi nismo imali ugovor - već riječ. Žao mi je što mu se to dogodilo. Jako će mi nedostajati', završio je Pijetraj razgovor za tportal.hr.