Ostali sportovi ISKUSTVA DR. BROZIČEVIĆ

Kostelićev povratak ovisi o švicarskim genijalcima

  • Autor: S. Škrlec
  • 13.2.2012 16:24:44
  • 13.2.2012 15:40:59

Najbolji svjetski skijaš Ivica Kostelić u nedjelju je uzeo Mali kristalni globus, ali i šepajući se popeo na pobjedničko postolje. Nažalost, nalazi s magnetske rezonance, koju je obavio dr. Borić, potvrdili su da Ivica mora 'pod nož'

Dvojac vrhunskih švicarskih liječnika, Werner Müller i Claude Müller, koji je u klinici u Baselu već nekoliko puta 'otvarao' koljeno najboljeg svjetskog skijaša, našeg Ivice Kostelića, u ponedjeljak će, nažalost, još jednom ući u njega. Ono što je još gore jest činjenica da se ne zna pravo stanje stvari jer kako je rekla i službena liječnica Hrvatskog skijaškog saveza dr. Vlasta Brozičević, najtočniji uvid dobije se tek na temelju intro-operativnog nalaza.

'Prvo, moram reći da sam izuzetno tužna jer je Ivica vrhunski sportaš, o kojem se brinem i kojeg poznajem od 1999. godine. Prošli smo sve njegove ozljede, operacije i rehabilitacije i strašno mi je ovo što mu se sada dogodilo. Posebno na kraju sezone, u završnici Svjetskog kupa. Jednostavno, to nije fer', s velikom dozom suosjećanja rekla je dr. Brozičević u razgovoru za tportal.hr.

O mogućim prognozama tijeka oporavka dr. Brozičević nije željela govoriti.

'Znam da će ga tretirati liječnici koji su ga operirali u svim njegovim povredama, no isto tako znam da će raditi u skladu sa svojom filozofijom, to jest da će uvijek pokušati spasiti svaki dio koljena, odnosno da će, ako procijene da je bolje šivati menisk, da će ga sačuvati. Ili ako pak treba bilo što drugo raditi, tako će i postupati.'

Naravno, o tome i ovisi njegov oporavak?


'Apsolutno. Jer ako se šiva menisk, što je naravno uvijek individualno, oporavak odnosno prvo zacjeljivanje je vidljivo nakon nekih šest tjedana. Ukoliko je riječ o artroskopiji, onda se u trenažni proces može ići već nakon tri tjedna. Zato, bilo bi puno bolje pričekati da operacija prođe i tek tada može se dati procjena o povratku. Iako, ja u njega uopće ne sumnjam jer i Ivica, baš kao i Janica, vrhunski su sportaši. I ako osjeti ikakvu mogućnost za koju se može uhvatiti, on će to sigurno učiniti', zaključila je dr. Brozičević.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku