STAZA PO MJERI

Kostelić i uz bolove najavio olimpijsku bajku

12.02.2012 u 16:01

Bionic
Reading

Ivica Kostelić je već u gornjem dijelu trijumfalne slalomske vožnje superkombinacije u Sočiju osjetio bol u koljenu. Ipak, ignorirao je probleme i superiorno ostvario novu pobjedu za novi kristalni globus Svjetskoga kupa

Konkurenti su ostali daleko iza, Ivica je upisao osmu kombinacijsku i ukupno 24. pobjedu u Svjetskom kupu. Danas je prestigao učinak jedne vrlo respektabilne Slovenije ukupno, a kombinacijski se izjednačio s legendarnim Andreom Kjetilom Aamodtom. Malo mu je još ostalo prostora za dokazivanje, ali upravo na ovoj stazi on i cijela obitelj sanjaju posljednju krunu koju još nije stavio tijekom slavne karijere. Ako ostane zdrav.

Janica ima velike i male globuse, svjetska i olimpijska zlata. Ivica ima velike i male globuse, svjetsko zlato i tri olimpijska srebra. Osim Zagreba, koji kao da je uklet hrvatskim sinonimima za skijanje, u kompletu bisera ostaje samo muško olimpijsko zlato. Zlato koje će se dijeliti upravo na ovoj stazi.

Ima do Olimpijskih igara još točno dvije godine i u tom se razdoblju može promijeniti balans snaga. Možda opasni Hirscher do tada postane solidan spustaš, možda i Feuz bitno popravi slalomsku tehniku. Možda Baumann posloži sve elemente, a možda se rodi i neka nova zvijezda. Ali bez obzira na konkurenciju, tijekom kombinacije fokus kamera i sportske javnosti bit će na Ivici. Ako ostane zdrav.

Ove subote svijetu je pokazao da je trenutno dva koplja iznad svih i da će mu se teško netko približiti sve dok ga služi zdravlje. Te sezone epicentar priprema Kostelićevih bit će usmjeren upravo prema sredini veljače i utrkama kombinacije i slaloma, sve će biti podređeno penjanju na Olimp. Konfiguracija staze očito mu odgovara, tražit će se i optimalna rješenja za skije u spustaškom izdanju i krenut će lov na vrh postolja na koji je danas tužno došepao. Pokazao je svima da može, čak i kada nije potpuno zdrav.