FEUZ NA NIŠANU

Ivica 1,52 sekunde od malog kristalnog globusa

12.02.2012 u 08:46

Bionic
Reading

U tijekom je posljednja skijaška kombinacija sezone u kojoj se za mali kristalni globus bore vodeći skijaš svjetskog poretka Ivica Kostelić i zahuktali Beat Feuz

Nakon zahtjevne staze spusta u olimpijskom Sočiju vodi upravo Feuz, koji je doslovno preletio rusku stazu. U jednom trenutku nije uspio kontrolirati brzinu i izvukao je opasno predugačak zadnji skok, ali uspio je pronaći optimalnu putanju u završnoj fazi i zadržati prednost od 30 stotinki u odnosu na Theauxa.

Ivica Kostelić nije ostavio loš dojam - za sjajnom švicarskom jurilicom zaostaje pristojne 1,52 sekunde i nakon 30 najboljih bio je na 15. mjestu. Dobro je Ivica odvezao donji dio staze i tako zadržao na nišanu sve konkurente. Jasno, predstoji slalom u kojem je Ivica ove sezone nadoknađivao i dvostruko veće zaostatke.

Romed Baumann je potpuno podbacio i za kombinacijski globus će se boriti samo Ivica i Feuz. Kostelić ima 16 bodova prednosti i, s obzirom da će obojica vrlo vjerojatno biti na pobjedničkom postolju, Ivica mora slaviti u tom izravnom duelu. Biti brži barem 1,52 sekunde u slalomu.

Rasplet je na rasporedu u 11 sati, a izravan tekstualni prijenos ogleda Kostelića i Feuza, te nastupe ostale trojice hrvatskih predstavnika, možete pratiti na tportalu.