DAVIS CUP

Karlović: Odigrao sam jedan od najboljih mečeva

10.02.2012 u 14:24

Bionic
Reading

Nakon prvog dana prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa Hrvatska i Japan su izjednačeni. Prvi bod Japancima donio je Soeda pobjedom nad Dodigom, dok je Hrvatskoj pobjedu donio Ivo Karlović boreći se protiv Keija Nishikorija

Ivo Karlović odigrao je briljantan meč protiv najboljeg japanskog tenisača Keija Nishikorija, kojeg je svladao za manje od dva sata. U tri seta na svoj je servis izgubio samo 12 poena i nije bio suočen ni s jednom 'break' loptom. U prvom setu osvojio je gem na suparnikov servis kod 4:4, u drugom kod 2:2, a u trećoj dionici je nanizao četiri gema nakon rezultata 2:3.

'Igrao sam odlično, pokušavao sam iskoristiti svaku priliku da odem naprijed. Nisam ulazio u dugačke izmjene s osnovne linije, jer je on u tome odličan. Zadovoljan sam igrom danas', rekao je Karlović i dodao: 'Ovo mi je jedan od najboljih mečeva ikada u Davis Cupu. Osjećam da igram iz meča u meč sve bolje.'

Željko Krajan, izbornik reprezentacije, izjavio je:

'Ovo je očekivan rezultat nakon prvog dana, ali s pomalo neočekivanim pobjednicima, jer se više očekivalo da će Dodig svladati Soedu, a Nishikori Karlovića. Moglo je biti 2:0 za nas da je Dodig pobijedio, no drugi bi meč možda bio drugačiji. Ivan nema za čime žaliti, odigrao je odličan meč, šteta zbog 'break' lopte kod 5:3 u petom setu, kada je bekhend paralelom išao na izravan poen i za malo promašio. Soeda je odigrao perfektno nakon što je napravio 'break' u trećem setu. Ivo je cijeli meč odigrao perfektno, nije dao Keiju vremena da igra svoj tenis, da forhendom diktira poene', rekao je Željko Krajan.

Na pitanje tko je sada bliži pobjedi, rekao je:

'Teško je reći. Više ćemo znati nakon subotnjih parova. Još ne znam tko će igrati za nas, tko za njih. Opcija imamo, a to što su Lovro i Ivo prijavljeni za parove ne znači da će igrati. Moramo vidjeti s Ivanom kako se osjeća i hoće li biti spreman za parove', rekao je Krajan.

Za subotnji okršaj parova (početak u 5 sati po srednjoeuropskom vremenu) prijavljeni su Ivo Karlović i Lovro Zovko s hrvatske te Yuichi Sugita i Tatsuma Ito s japanske strane. Izbornici imaju mogućnost promijeniti sastav do sat vremena prije meča.