ODLAZAK VELIKANA

Fernando Gonzales najavio odlazak u mirovinu

09.02.2012 u 19:19

Bionic
Reading

Posljednjih godina Gonzalez se mučio s ozljedama leđa, koljena i kuka, a ove godine je odigrao samo jedan turnir. U Vina del Maru je izgubio je u 2. kolu

Čileanski 31-godišnji tenisač Fernando Gonzalez, bivši peti, a trenutno tek 268. tenisač svijeta, najavio je odlazak u mirovinu nakon ATP Masters 1000 turnira u Miamiju, koji će početi 21. ožujka. Posljednjih godina Gonzalez se mučio s ozljedama leđa, koljena i kuka. Ove godine je odigrao samo jedan turnir, u Vina del Maru. Izgubio je u 2. kolu od Brazilca Souze.

'Bilo je teško igrati u Vina del Maru. Nakon svih ozljeda nemam više energije za tenis na vrhunskoj razini. Prije tri tjedna sam odlučio nakon Miamija završiti karijeru. Odigrat će još tri turnira do kraja karijere', obznanio je Gonzalez.

Finalist Australian Opena 2007. godine osvojio je 11 ATP turnira tijekom karijere. Još 11 finala je izgubio. Vlasnik je čak tri olimpijske medalje. U singlu je osvojio broncu u Ateni 2004. godine i srebro u Pekingu 2008, a u parovima zlato u Ateni.