USPJELA AKCIJA

Sandra Paović uskoro na rehabilitaciji

16.04.2009 u 14:45

Bionic
Reading

Akcijom 'Sandra, ti to možeš!', za prikupljanje financijskih sredstava teško ozlijeđenoj hrvatskoj stolnotenisačici i olimpijki Sandri Paović, prikupljeno je 2.093.375,20 kuna, objavljeno je na održanoj konferenciji za novinare organizatora, pokrovitelja i suorganizatora akcije održanoj u četvrtak

Najveći dio novca, 1.243.375,20 kuna, prikupljen je pozivima na humanitarni telefon 060 9006 tijekom programa uživo u call centru Hrvatske televizije. Vlada RH donirala je 300.000,00 kuna, a ministarstvo financija RH odreklo se PDV-a. Također su brojni sportski klubovi i sportaši direktno uplatili pomoć, kao i gospodarski subjekti. No, poznata je činjenica kako je akcija pomoći za Sandru pokrenuta i u međunarodnim stolnoteniskim okvirima, pa se tako na računu Europske stolnoteniske unije (ETTU) još nalazi 45.159,00 €, što je približno 334.176,00 kuna. Kako je akcija imala i još uvijek ima veliki odjek u hrvatskoj javnosti, tako se sredstva još uvijek uplaćuju. Najnovija uplata od 10.000,00 kuna pristigla je u srijedu od tvrtke Pertokemija d.d. iz Kutine.

Trener hrvatske ženske i muške stolnoteniske reprezentacije Neven Cegnar iznio je podatak kako je klinika Nottwil, u koju će Sandra na devetomjesečnu rehabilitaciju, smanjila prvu ratu plate. Naime, prvotna cijena rehabilitacije iznosila je 650.000,00 CHF, da bi na Veliki petak cijena umanjena i iznosi 611.000,00 CHF. Tijekom srijede stigao je i predračun prve rate koja iznosi 201.140,00 CHF što je približno 130.000,00 €. Kako je rekao Neven Cegnar, nakon uplate prve rate, potrebno je organizirati transport Sandre Paović iz Rouena u Luzern i rehabilitacija može početi.

Svi sudionici konferencije za novinare izrazili su zahvalnost na sudjelovanju u akciji, među kojima su građani RH, Vlada RH, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatskoj televiziji, gradu Zagrebu, Sportskoj udruzi studenata Visoke poslovne škole Libertas, Hrvatskom klubu olimpijaca, Zakladi hrvatskih sportaša, Hrvatskom stolnoteniskom savezu i svim gospodarstvenicima koji su se svojim donacijama uključili u akciju.

Na konferenciji za novinare u ime HOO-a nazočili su Zlatko Mateša, Josip Čop, Damir Šegota i Ranko Ćetković, predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca Stojko Vranković, u ime HSTS-a Neven Cegnar, Tamara Boroš i Andrea Bakula, u ime HTV-a Bruno Kovačević i u ime Sportske udruge Visoke poslovne škole Libertas Tamara Šteko i Tino Šušković.