SAMO IVO MU RADIO PROBLEME

Južnji prohujao do zagrebačkog naslova

05.02.2012 u 17:36

Bionic
Reading

Ruski tenisač Mihail Južnji bez tegoba je preskočio i petu prepreku na zagrebačkom Indoorsu i nakon pobjede nad Lukasom Lackom rezultatom 6:2, 6:3 osvojio osmi naslov u karijeri

Slovak Lukaš Lacko je na putu do prvog finala karijere izbacio čak trojicu nositelja, ali Južnji mu je bio pretvrd zalogaj. Rus je dominirao u svim segmentima igre i nakon 70 minuta dominantnog tenisa ovaj finale učinio najuvjerljivijim u povijesti turnira. Dvostruko više izravnih poena, te niti jedna opasnost za svoj servis... Lacko nije imao izgleda, ali može otići prezadovoljan.

U Zagrebu još nije viđena ovakva dominacija. Iagrt će i finale parova, a jedini koji mu je uzeo set na turniru je Ivo Karlović. Taj četvrtfinale, prema viđenom ovoga vikenda, bio je zapravo preuranjeni finale u kojemu je hrvatski adut propustio priliku (sedam neiskorištenih prilika za prvi set) za veliki rezultat u Zagrebu.

Južnji je apsolutno zaslužio trofej. Nakon godine bez osvojenog turnira polako se vraća u formu koja ga je 2010. smjestila na osmo mjesto ATP ljestvice, a prije tri mjeseca je i diplomirao na moskovskom sveučilišnom fakultetu. Diže formu uoči američke turneje i ubrzo bi mogao natrag među 20 najboljih tenisača svijeta.

Finalu je prisustvovalo nešto manje od dvije tisuće gledatelja, a svečana loža bila je puna predstavnika izvršne vlasti. Uz predsjednika Josipovića i predsjednika sabora Šprema, bili su tu gradonačelnik Bandić, predsjednik skupštine Bernardić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras... Izostao je, unatoč najavljenom dolasku, predsjednik saveza Radimir Čačić.