SUPERKOMBINACIJA

Ivica na tatinoj stazi lovi vodećeg Baumanna

05.02.2012 u 12:28

Bionic
Reading

Ivica Kostelić zaostaje 2.81 sekundu za vodećim Austrijancem Romedom Baumannom nakon spustaškog dijela superkombinacije za Svjetski kup u francuskom Chamonixu

Nakon što je u dva spusta prethodna dva dana ostao bez ijednog boda, Kostelić si je stvorio dobar temelj za novu berbu bodova u kojoj je, gotovo redovito, najveći favorit. Uostalom, pobijedio je u obje ovosezonske kombinacije, u Wengenu i Kitzbühelu.

Ivica je, istina, trenutno na 19. mjestu i ima prilično veliki zaostatak za Baumannom, ali ispred njega su uglavnom spustaši kojima neće biti nimalo lako snaći se na slalomskoj stazi koju će postaviti Ante Kostelić. Uz to, ne treba zaboraviti da je Ivica u Wengenu zaostajao 2.96 sekundi nakon spusta.

Spomenimo i da Švicarac Beat Feuz, glavni Kostelićev konkurent za mali globus u kombinaciji, ima samo 1.28 sekundi prednosti pred našim skijašem.

Natko Zrnčić-Dim, koji je lani u Chamonixu bio drugi, iza Ivice Kostelića, slabo je odskijao spust i ima velikih 3.91 sekundu zaostatka, što ga u ovm trenutku drži na 34. mjestu. Dalibor Šamšal ima 7.82, a Sebastian Brigović 8.01 sekundu lošije vrijeme od Baumanna, dok Tin Široki nije završio spust, baš kao ni Bode Miller.

SK skijaša, superkombinacija (Chamonix), rezultati spusta:
1. Romed Baumann (Aut) 2:01.58
2. Adrien Theaux (Fra) +0.70
3. Dominik Paris (Ita) +0.90
4. Hannes Reichelt (Aut) +1.26
5. Joachim Puchner (Aut) +1.53...
19. Ivica Kostelić (Hrv) +2.81
34. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.91
48. Dalibor Šamšal (Hrv) +7.82
49. Sebastian Brigović (Hrv) +8.01

DRUGA VOŽNJA - SLALOM (14 SATI)

Počela je vožnja na stazi koju je postavio Ante Kostelić što znači da će biti velikih problema za one kojima slalom nije omlijena disciplina.

Od prvih skijaša koji su završili slaom treba istaknuti vožnju Francuza Pinturaulta s ukuonim vremenom 2:57.20.

Nakon deset skijaša ime vodećeg skijaša se nije promijenilo. Pinturault i dalje u vodstvu.

Ni Švicarac Zurbriggen nije uspio nadmašiti francuskog skijaša, a a sada dolazi Ivica Kostelić.

Hrvatski skijaš Kostelić je 34 stotinki zaostao za Pinturaultom, tek treće slalomsko vrijeme i trenutaćno drugo u ukpnom poretku u superkombinaciji.

Nakon 20 skijaša Pinturault je vodeći, a Ivica drugi.

Norvežanin Svindal je solidnom vožnjom gurnuo Ivicu na treću poziciju, nadmašio ga je za 12 stotinki.

Švicarac Defago je za dvije stotine bio brži od Ivice te je sada on na postolju.

Još jedan Švicarac može biti zadovoljan, Feuz je u ovome trenutku prvi pratitelj Pinturaulta, Kostelić je poguran na peto mjesto.

Francuz Theaux je treći, Kostelić je sada šesti. 

Baumann je obranio prednost iz spusta, ostalo mu je još sekunda i 10 stotinki te je zasluženo osvojio superkombinaciju, Kostelić je sedmi.

PRVA VOŽNJA - SPUST (11 SATI)

Počela je prva vožnja spusta, ali na početku dolaze skijaši koji teško mogu ugroziti favorite poput Kostelića.

Nakon pet skijaša u vodstvu su s istim vremenom 2:04.18 Talijan Klotz i Šveđanin Olsson, ali tek slijede majstori za brze discipline.

S brojem osam se spustio Austrijanac Baumann i očekivano ostvario uvjerljivo najbrže vrijeme 2:01.58 te je sve konkurente ostavio na više od 2,5 sekunde zaostatka.

Nakon deset skijaša mora se spomenuti da jedan od favorita Amerikanac Miller nije završio utrku.

Nakon 15 skijaša samo su Francuz Theaux (+0.70) i Talijan Paris (+0.90) na pristojnom zaostatku za Baumannom.

Kostelić je za Baumannom zaostao 2.81 i bit će zanimljivo vidjeti može li to nadoknaditi u slalomu.

Ni Natko Zrnčić Dim nije dobro obavio svoju vožnju spusta, zaostao je 3.91 sekunde za prebrzim Baumannom, no i on će svoju priliku za popravak plasmana tražiti u slalomu.

Nakon 30 skijaša vodi Baumann, Kostelić je 16. sa 2.81 sekundom zaostaka, a Zrnčić - Dim 24. s 3.91 sekundom minusa. Konkurent Ivice za veliki kristalni globus Švicarac Feuz je peti (+1.53), ali razlika između Ivice i njega uopće nije nedostižna u slalomu.

Iza nas je 45 skijaša, Baumann vodi ispred Francuza Theauxa (+0.70) i Talijana Parisa (+0.90), Kostelić je 16. (2.81), Dim 33. (3.91).

Kao 45. i 46 su se spustili Široki koji nije završio te Šamšal koji je trenutačno 45. (+7.82). Odmah iza njega je i Brigović (+8.01).