SLIJEDI JUŽNJI

Moćni Karlović zadržao san o hrvatskom finalu

02.02.2012 u 22:19

Bionic
Reading

Ivo Karlović je u potpuno kontroliranom meču svladao Izraelca Dudija Selu sa 6:3, 6:2 i tako ostavio realnim san o hrvatskom finalu, iako njega i Dodiga u petak čekaju vrlo teški protivnici

Karlović je meč otvorio breakom i Sela je već nakon nekoliko uvodnih gemova polako mogao početi pakirati kofere. Vidjelo se da je Ivo ponovno u raznovrsnom izdanju i nakon 66 minuta igre 73. tenisač svijeta morao mu je poželjeti sreću u nastavku turnira.

Više je puta Karlović ponavljao kako mu je veliki san osvojiti naslov u svom rodnom gradu, a ovo mu je treći četvrtfinale u šestom pokušaju. Izgleda moćno i ogled s Južnjijem (17.45 sati, HTV2) mogao bi biti jedan od 'derbija' turnira. Ipak, u prilog mu ne ide niti omjer 0:2 s Rusom niti identičan omjer u ovoj fazi zagrebačkog turnira.

Karlović je Izraelca deklasirao pred tek 300-tinjak gledatelja u dvorani. Teško je pronaći grad u kojem bi domaći igrač igrao pred manje ljudi, ali nakon dvoboja dobio je ovacije i priliku da tradicionalnim 'nunanjem' pobjedu posveti četveromjesečnoj kćerkici.

Karlović igra protiv Južnjija, a nakon njih na teren će izaći Dodig i Baghdatis. Dva preostala Hrvata u različitim su dijelovima ždrijeba, i san svakog organizatora o domaćem finalu još živi.

Parovi četvrtfinala:

Melzer - Berrer
Karlović - Južnji
Dodig - Baghdatis
Lacko - Haase