EKSKLUZIVNO NA MAXTV-U

Vrhunski borilački spektakl na UFC-u 143

02.02.2012 u 09:47

Bionic
Reading

Nakon što je po povratku u UFC odradio samo jednu jedinu borbu, donedavni prvak Strikeforcea, Nick Diaz, 5. će veljače u Las Vegasu dobiti šansu uzeti i UFC-ov pojas

Doduše, radi se 'tek' o privremenoj tituli dok se u pogon ne vrati ozlijeđeni George St. Pierre, no to ne umanjuje ogroman značaj super meča između Diaza i Carlosa Condita. Neovisno o tome tipuju li na Diaza ili na Condita, svi se slažu kako ovaj okršaj jednostavno ne može biti dosadan. Diaz i Condit to sigurno neće dopustiti…

I ostatak popisa borbi UFC-a 143 vrvi vrhunskim mečevima koje ćete, kao i obično, moći vidjeti ekskluzivno i uživo na Fight Channel PPV kanalu (MaxTv, kanal 25) u noći sa subote na nedjelju 5. veljače od 04:00h iza ponoći.

Kao uvod Diazu i Conditu poslužit će okršaj UFC-ovih top teškaša, Royja Nelsona i povratnika u elitno društvo, Fabricija Werduma. Nakon što je u posljednjem meču pobijedio Mirka Filipovića, ispred Big Countryja je još uvijek dokazivanje da je materijal koji bi jednog dana mogao dobiti šansu za titulu. Zadatak mu neće biti nimalo lak jer će se na drugoj strani kaveza naći ponajbolji svjetski grappler kada su u pitanju MMA teškaši. S obzirom da je novi ugovor s UFC-om isposlovao na račun stare slave i da je u zadnjem meču poražen od Alistaira Overeema, Werdum će imati itekako težak posao opravdati zašto je dobio novu priliku. Za one koji slabije prate UFC-ovu povijest napomenimo da je Brazilac prije dvije godine dobio otkaz u američkoj promocije nakon teškog nokauta od Juniora dos Santosa. U svakom slučaju, Nelson će pokušati dvoboj zadržati na nogama, a Werdum će svim silama prednost tražiti na parteru. Tko nametne svoju igru, taj će najvjerojatnije i slaviti u ovom dvoboju.

Ništa manje zanimljiv ne bi trebao biti niti dvoboj Josha Koschecka i Mikea Piercea. Koscheck je u zadnjem meču efektno i vrlo brzo riješio problem zvan Matt Hughes. S gotovo ništa pripreme, Koscheck je kao zamjena uletio u taj dvoboj u posljednjem trenutku, no to ga nije spriječilo da nokautira bivšeg prvaka i pritom ga vrlo vjerojatno umirovi za sva vremena. Dokaz je to da se radi o borcu koji pripada samom vrhu velter kategorije, a priliku za novo dokazivanje imat će protiv svog sunarodnjaka Mikea Piercea. Od kako je stigao u UFC prije gotovo tri godine, Pierce je doživio samo dva poraza od vrlo renomiranih protivnika Jona Fitcha i Johnyja Hendricksa. Slavlje u dvoboju s Koscheckom definitivno bi ga gurnulo vrlo visoko na ljestvici UFC-ovih velteraša. Ovo je njegov meč karijere i učinit će sve da se domogne vrlo vrijedne pobjede protiv bivšeg izazivača.

Glavni dio programa popunit će sjajni dvoboj u bantam diviziji između top boraca Renana Baraoa i Scotta Jorgensena, kao i okršaj boraca srednje kategorije, Eda Hermana i Clifforda Starksa.

Program počinje u noći sa subote na nedjelju, 5. veljače, u 04:00h iza ponoći na Fight Channel PPV-u (MaxTV, kanal 25). Čeka vas minimalno 3 sata vrhunske UFC zabave!

UFC 143 - najava

Glavne borbe (Fight Channel PPV):

Nick Diaz vs. Carlos Condit
Roy Nelson vs. Fabricio Werdum
Josh Koscheck vs. Mike Pierce
Scott Jorgensen vs. Renan Barao
Ed Herman vs. Clifford Starks

Uvodne borbe:

Dustin Poirier vs. Max Holloway
Alex Caceres vs. Edwin Figueroa
Jorge Lopez vs. Matt Riddle
Matt Brown vs. Chris Cope
Rafael Natal vs. Michael Kuiper
Stephen Thompson vs. Dan Stittgen