GOLEMA OČEKIVANJA

Đoković spreman: Došlo je vrijeme za finale Pariza

30.01.2012 u 20:11

Bionic
Reading

Novak Đoković osvojio je u Melbourneu svoj ukupno peti, a treći uzastopni Grand Slam turnir. Nakon trijumfa na Australian Openu ostao je, dakako, jedini u konkurenciji za osvajanje kalendarskog Grand Slama

Sva četiri Grand Slam turnira u istoj kalendarskoj godini u povijesti je osvojio samo jedan čovjek – danas 73-godišnji Australac Rod Laver, i to dva puta, 1962. godine kao amater i 1969. godine kao profesionalac.

Središnji stadion u Melbourne Parku nosi ime po Rodu Laveru, koji je svjedočio najdužem finalu u povijesti Grand Slam turnira, u kojem je Đoković nakon gotovo šest sati borbe pobijedio Rafaela Nadala.

U izjavi koju prenosi B92, Đoković je prokomentirao mogućnost da ove sezone osvoji sva četiri Grand Slam turnira.

'Bio sam u sličnoj situaciji 2008. i prošle godine, kada sam također slavio u Malbourneu i osvojio prvi Grand Slam turnir sezone. Otvara se tema može li netko osvojiti taj povijesni Grand Slam, što je dosad samo jedan igrač uspio napraviti. To je nevjerojatno priželjkivati ili očekivati, ali ništa nije nemoguće,' kaže Đoković.

'Ove sezone ću tempirati formu za Grand Slam turnire i Olimpijske igre u Londonu. Prvi sljedeći veliki cilj je Roland Garrosa, jedini Grand Slam turnir kojeg još nisam osvojio i na kojem nikada nisam ni igrao finale. Usmjerit ću svu svoju energiju na taj turnir i mislim da je došlo vrijeme da se borima i za naslov u Parizu,' rekao je Đoković.

Rafael Nadal trenutno je u drugom planu. Jedan od najvećih svih vremena nikako da dobije Đokovića.

'On je danas neosporno najbolji, a rezultati koje gomila svrstavaju ga sve više i na vječnoj listi. Osvojiti pet Grand slamova nije mala stvar i povijest tenisa pamtit će ga već po ovome što je do sada ostvario,' kaže Nadal, koji bi mu na pšariškoj zemlji trebao biti najveća prepreka do naslova.

Novak je lani doživio tek prvi poraz sezone u polufinalu (Federer) Pariza