SHOW U OTTAWI

Gaborik dominirao NHL All-Star utakmicom

30.01.2012 u 08:59

Bionic
Reading

Ključne minute oko pitanja pobjednika su se dogodile između 52. i 55. Tada je sastav Chare pobjegao od 8-8 do 11-8 i pitanje pobjednika time je postalo poznato

Češki hokejaš Marian Gaborik ponio je epitet najboljeg igrača (MVP) na NHL All-Star utakmici u Ottawi gdje su snage odmjerili momčad Chara i momčad Alfredsson. Pobijedila je Gaborikova momčad Chare sa 12:9.

Također, Gaborik je postao šesnaesti igrač u povijesti NHL lige koji je zabio tri pogotka na ovom hepeningu. Recimo da je 30-godišnji Čeh po treći put nastupao na All-Star utakmici.

Od prva tri pogotka svoje momčadi Gaborik je zabio dva, dok je odmah na početku druge dionice kompletirao 'hat-trick'. U sve to je ugradio i jednu asistenciju.

Kako to već biva u ovakvim ogledima, utakmica je protekla uz mnogo promjena i preokreta. Momčad Chara je povela 3:0, ali do kraja prve dionice već je bilo 3:3. Potom su vodili i sa 5:3, ali je Alfredssonov sastav uzvratio s tri pogotka i poveo 6:5.

Potom su se momčadi izmjenjivale u minimalnom vodstvu, a ključne minute oko pitanja pobjednika su se dogodile između 52. i 55. Tada je sastav Chare pobjegao od 8-8 do 11-8 i pitanje pobjednika time je postalo poznato.

Od pojedinačnih dosega izdvojimo još tri asistencije Pavela Dacjuka, te dva pogotka i jednu asistenciju Daniela Alfredssona.