I OBITELJ JE PRATI

Clijsters: Još uvijek jako uživam u igranju tenisa

27.01.2012 u 09:01

Bionic
Reading

Samo nekoliko sati nakon poraza od Bjeloruskinje Viktorije Azarenke u polufinalu Australian Opena, Belgijanka Kim Clijsters je u društvu fotoreportera pogledala završnicu muškog polufinala između Rafaela Nadala i Rogera Federera

Dvoboj u kojem je Azarenka nakon više od dva sata igre svladala Clijsters 6:4, 1:6, 6:3 i tako izborila svoj prvi grand slam finale bio je, slažu se mnogi teniski kroničari i zaljubljenici, najbolji i najkvalitetniji ženski meč na turniru.

Iako je 28-godišnja Belgijanka uživala bučnu podršku cijelog stadiona, Azarenka je jednostavno bila bolja. Za naslov će igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove.

Australska publika je Clijsters prihvatila kao 'svoju' još kada je započela vezu s Lleytonom Hewittom 2000. godine. Par je u prosincu 2003. godine objavio zaruke, ali je nepunu godinu nakon toga prekinuo vezu.

To nije narušilo ljubav australskih teniskih navijača prema Kim Clijsters. I dalje je zovu ''Australka Kim''. Budući da je Belgijanka najavila kraj karijere na kraju ove sezone, trenutak u kojem je napuštala Rod Laver Arenu, vjerojatno zadnji put u profesionalnoj karijeri, bio je za gledatelje vrlo emotivan. Clijsters se samo nasmiješila i mahnula publici.

'U takvoj situaciji ne razmišljate o sentimentalnosti. Poraz je još uvijek previše svjež i jedino vam se meč vrti u glavi', rekla je Clijsters, koja se sprema za povratak u Belgiju, gdje živi sa suprugom, Amerikancem Brianom Lynchom, umirovljenim košarkašem, i njihovom kćerkom Jadom, koja će uskoro napuniti četiri godine.

Lynch je nervozno i s uzbuđenjem u igračkoj loži pratio svoju suprugu u akciji.

'Sigurno sam izgubio nekoliko dana života, ali bilo je vrijedno toga. Moja ženica je istinska šampionka', napisao je na Twitteru.

Clijsters je prvi put otišla u mirovinu 2007. godine, ali se vratila 2009. godine i nakon toga osvojila tri od ukupno četiri grand slam turnira u karijeri. Među njima i prošlogodišnji Australian Open.

Više provedenog vremena s obitelji je prioritet Clijsters nakon okončanja karijere.

'Volim biti kod kuće s obitelji. Ali još uvijek jako uživam u igranju tenisa i izazovima koje mi donosi. Imam tu sreću da mogu biti u toj poziciji i igrati na turnirima, jer me Jada i suprug prate i putuju sa mnom. U suprotnome bi to bilo jako teško učiniti', rekla je Clijsters.