PANIKA OD BBB-A

Kostelić i Hirscher pod policijskom zaštitom

25.01.2012 u 12:19

Bionic
Reading

Njemački dnevnik Bild potvrdio je u izdanju od srijede da je policija na noćnom slalomu Svjetskog kupa skijaša u austrijskom Schladmingu bila u stanju pune pripravnosti

Strahovali su Austrijanci od odmazde Bad Blue Boysa, navijača zagrebačkog Dinama s kojima tijekom posljednjeg desetljeća nemaju lijepih iskustava.

Kako je bilo izvjesno da će na najposjećeniju utrku Svjetskog kupa, na kojoj je i u utorak došlo 50.000 ljudi, doputovati velik broj Hrvata, lokalna je policija, piše Bild, stavila svoje snage u 'stupanj pune sigurnosti'.

Otišlo je toliko daleko da su Austrijanac Marcel Hirscher, Nijemac Felix Neureuther i Hrvat Ivica Kostelić dobili posebnu policijsku zaštitu, navodi isti izvor.

Pozadina straha od hrvatskih huligana, za koje Austrijanci pretpostavljaju da aktivno navijaju i za Kostelića, problem je navodnoga nedopuštenog prolaska Hirschera i Neureuthera preko vratiju, u skijaškom žargonu 'haklanja' odnosno 'jahanja', tijekom sljemenske slalomske utrke početkom godine.

Nastao je nakon toga nesporazum između Kostelića i Hirschera koji je razriješio tek direktor utrke Günter Hujara dokazavši sofisticiranom videoanalizom da tehničkih pogrešaka Austrijanca i Nijemca ipak nije bilo. Strah od reakcije BBB-a svejedno je ostao.