AUSTRALIAN OPEN

Šarapova i Kvitova očekivano u polufinalu

25.01.2012 u 10:05

Bionic
Reading

U srijedu smo saznali i preostale dvije tenisačice koje će igrati u polufinalu prvog grand slama sezone Australian Open. Nakon što su već ranije završnicu osigurale Azarenko i Clijsters to je uspjelo i Mariji Šarapovoj i Petri Kvitovoj

U srijedu je prva polufinale izborila Čehinja Kvitova koja se u drugom setu morala vraćati od zaostatka 4-1 kako bi pobijedila Talijanku Saru Errani. Povela je Kvitova s 5-2, uz dvostruki break, u prvom setu, ali je potom talijanska tenisačica uzela dva uzastopna gema i vratila neizvjesnost u set. Međutim, Kvitova s 'čistim' gemom uzima prvu dionicu sa 6-4.

Identičan rezultat bio je i u drugome setu, ali je do istog Čehinja stigla na puno teži način. Naime, nakon što je odmah u prvom gemu seta oduzela početni udarac Talijanki, Kvitova je izgubila četiri gema zaredom, a Errani se našla pred poravnanjem u setovima.

No, Kvitova podiže svoju igru nakon toga, a Errani se počinju tresti ruke i hvata ju očigledna nervoza. Nije više toliko bila sigurna u sebe i Kvitova niže pet gemova s kojima osvaja i meč. Osvojila je 14 od posljednjih 17 poena.

'Pokušala sam se samo koncentrirati na svaki poen zasebno. Ništa dalje od trenutnog udarca. Osim toga morala sam se suzdržavati od udaranja winnera svako malo. Morala sam pričekati pravi trenutak', rekla je Kvitova nakon susreta.

Druga je polufinale izborila Ruskina Marija Šarapova koja je s laganih 6-2, 6-3 bila bolja od senzacije turnira, sunarodnjakinje, Jekaterine Makarove

Nakon što je redom skidala 25. nositeljicu, Kaiju Kanepi, sedmu, Zvjeru Zvonarjevu, te 12., Serenu Williams, velika serija Makarove stala je na odličnoj Šarapovoj. Od samog početka susreta nekadašnja prva tenisačica svijeta je 'bombardirala' vrlo dobru obranu sunarodnjakinje koja je uspijevala vraćati većinu toga, ali ne i sve.

Prvi set je s dva breaka prednosti uzela Šarapova bez da je dozvolila Makarovoj da se približi oduzimanju njenog servisa. Najbliže što je došla bilo je izjednačenje.

Makarova je nešto bolje krenula u drugi set u kojem je kod 1-1 napravila break za prvu prednost u susretu (2-1) koju je vrlo brzo i izgubila. Naime, Šarapova je po povratku s pauze nanizala četiri gema zaredom i ponovno povela s 5-2, kao i u prvom setu. Makarova je uspjela zadržati još jedan svoj servis nakon čega je Šarapova zaključila meč servisom za 6-3.
Kvitova i Šarapova sastaju se u polufinalu koje je na rasporedu u četvrtak, u ranim jutarnjim satima po hrvatskom vremenu.

Australian Open, četvrtfinale, žene:

Kvitova (2) - Errani 6-4, 6-4
Šarapova (4) - Makarova 6-2, 6-3