OPUŠTENO U SCHLADMINGU

Pomirili se Marcel Hirscher i Ivica Kostelić

23.01.2012 u 23:13

Bionic
Reading

Iako je u Kitzbühelu izbila velika afera oko nastupa Marcela Hirschera na utrci u Zagrebu odnosno Adelbodenu, zbog koje je naš Ivica Kostelić jednostavno 'pukao', u ponedjeljak iz Austrije stižu pomirljiviji tonovi

Još u nedjelju Ivica Kostelić u kamere HTV-a slao je riječi pune gorčine.

'Reći ću nešto što je svojedobno rekao jedan drugi čovjek. To je samo jedna utrka, nove će doći i proći, ali sramota ostaje zauvijek.'

Međutim, očito ga je ljutnja prošla, prespavao je noć te je na izvlačenju startnih brojeva uoči noćnog slaloma u Schladmingu, pred brojnim domaćim ljubiteljima skijanja, a samim time i Marcela Hirschera, poslao pomirljivije tonove. Ustvari, obojica su zakopala 'ratnu sjekiru'.

Na održanom sastanku vođa momčadi prije sutrašnje utrke slaloma u Schladmingu, glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muške, Günther Hujara prezentirao je svim trenerima, vođama momčadi i prisutnim novinarima snimke spornih dijelova vožnji Marcela Hirschera i Felixa Neureuthera.

Uz snimku u normalnoj i usporenoj brzini prikazana je, uz pomoć visoke tehnologije, i snimke s velikim povećanjem, tzv. "super slow motionom" koja omogućuje prikaza svakog pojedinog detalja. Zaključeno je da Marcel Hirscher i Felix Neureuther na utrci Svjetskog kupa u Zagrebu nisu "haklali" vrata te su njihovi nastupi bili regularni i na takav zaključak nitko od prisutnih nije imao primjedbu.

Činjenica je da se prilikom pregleda normalne snimke pa čak i usporene snimke čini da su obojica 'haklali' vrata, no ovim načinom pregleda s mogućnošću gledanja svakog najsitnijeg detalja ipak se vidi da su obojica korektno prošli vrata.

'Do subote navečer i objave austrijskih medija u kojima je prenesena izjava glavnog trenera muške austrijske reprezentacije Matthiasa Bertholda o priznanju 'haklanja' Marcela Hirschera na Sljemenu, nismo imali nikakvih saznanja o mogućim 'haklanjima', a samim time niti sumnji. Kada su se pojavile prve informacije o mogućem 'haklanju' pregledali smo dostupne snimke vožnji i na njima je izgledalo kao da su skijaši zaista 'haklali' vrata. Dodatno ulje na vatru dolilo je Hirscherovo 'haklanje' vrata u Kitzbühelu i nastavak vožnje do cilja te je normalno da je nakon toga svega Ivičina prva reakcija bila vrlo emotivna', izjavio je Vedran Pavlek.

Ivica i Marcel su se u ponedjeljak poslijepopodne sastali, te su na samo i u miru razjasnili situaciju i riješili nesporazume vezano za posljednja događanja. Nakon toga njih dvojica i Felix Neureuther izašli su zajednički na binu prije izvlačenja startnih brojeva te obavijestili publiku i medije da su zajednički među sobom riješili sve nesporazume i pozvali navijače na sportsko navijanje na sutrašnjoj utrci u Schladmingu.

'Mislim da moramo prvo primiriti strasti. To je ono najvažnije. Želimo da sutrašnja utrka bude fer i korektna kao i ona iduće godine na Sljemenu kada će ponovno gostovati Marcel', rekao je Kostelić te nastavio:

'Imali smo Marcel i ja jedan dugačak i iskren razgovor u kojem je obećao da će više pažnje posvečivati ubuduće na "haklanje" vrata i ukoliko se to dogodi da će napustiti stazu i da neće nastaviti utrku. Moja vjera u njegovo poštenje je bila u jednom trenutku malo poljuljana, ali se vratila u trenutku kada je sam zatražio razgovor kojem sam se odazvao. To je upravo ono što nam je trebalo nakon svega', objasnio je najbolji skijaš svijeta Kostelić.

Na sutrašnjoj utrci muškog slaloma u Schladmingu, Ivica Kostelić imat će startni broj sedam, dok će Natko Zrnčić-Dim krenuti kao 59. skijaš na stazu. Prva vožnja na rasporedu je u 17:45, a druga tri sata kasnije.