'KLACKALICA' IPAK NAMA

Pavić slomio furiju, čeka se obračun susjeda

23.01.2012 u 14:27

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti su u divljoj utakmici svladali Španjolsku sa 11:10 (1:3, 5:1, 3:1, 2:5) i tako upisali treću pobjedu na EP-u u nizozemskom Eindhovenu. Hoće li im to biti dovoljno za plasman u drugi krug, ostaje za vidjeti

Hrvatska je na plivalištu Pietera van den Hoogenband utakmicu otvorila očajno, zatvorila još gore, ali je u središnjoj fazi pokazala toliko puno da je vrlo neugodna Španjolska ipak pala.

Nakon prvih sedam minuta 'Mladostaš' Mallarach je povisio na 3:0 za Španjolsku i činilo se da se Hrvatska pomirila sa sudbinom nakon grubih sudačkih grešaka protiv nas u prošlom dvoboju sa Nijemcima.

Ipak, krenuo je uragan kojim su Hrvati u idućih 15 minuta raznijeli Španjolsku serijom 9:2. Pavić je 'spustio roletu', proradio je i najneiskorišteniji potencijal ovoga EP-a Pero Muslim, sjajno smo iskorištavali igrača više... tako kandidat za medalju mora izgledati.

I prednost je rasla do četiri minute prije kraja i najviših 11:6. Rekao bi čovjek - gotovo je. No, igrači su prerano pomislili da je zaista posao obavljen i 'furija' predvođena centrom Perezom je došla na korak do iznenađenja. Izgubljenoj Hrvatskoj su povezali četiri gola i u zadnjem napadu imali šut iz blizine kojega opet brani Josip Pavić (15 obrana!), naš najbolji igrač utakmice i ovoga Eura.

Po dva gola zabili su Obradović, Muslim, Sukno, Barač i Dobud, a Joković jednog, dok su po tri gola za Španjolce zabili Perez i Molina

Slijedi čekanje. U 16 sati igraju rasterećeni (sigurno prvi u skupini) Srbi protiv Crne Gore kojoj pobjeda treba za drugo mjesto. 90 minuta poslije igraju Njemačka i Rumunjska, i pobjede li Crnogorci i Nijemci Rudićeva momčad neće ući u borbu za medalje.

Hrvatska - Španjolska 11-10 (1-3, 5-1, 3-1, 2-5)
HRVATSKA:
Pavić, Burić, Bošković, Dobud 2, Joković 1, Muslim 2, Karać, Bušlje, Sukno 2 (1), Barač 2, Paškvalin, Obradović 2, Buljubašić.

ŠPANJOLSKA: Aquilar, M. Garcia, Mallarach 1, Sziranyi, Molina 3 (2), Minguell, Gallego, Espanol, Valles 1, Perrone 2, Perez 3, X. Garcia, Lopez.

PETERCI:
Hrvatska 1/1, Španjolska 2/2.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 6/10, Španjolska 1/7