KLADIONICE OPREZNE

Karač: Srbi će nam namjestiti ispadanje

23.01.2012 u 10:07

Bionic
Reading

Dva isključenja bez prava zamjene (na četiri minute), dva tzv. brutalna prekršaja (Dobud i Bušlje) dosuđena protiv nas u dvije utakmice na Europskom prvenstvu u Eindhovenu! Nije li to ipak previše

Jesu li se to suci urotili protiv Hrvata?

'Ne znam koliko je riječ o uroti, ali činjenica je da nam sude suci iz zemalja čije se reprezentacije bore za vrh. Pa im zasigurno odgovara da Hrvatsku izbace iz konkurencije za medalje već u ovoj fazi. Dosuđene su dvije teške odluke, dvije diskutabilne odluke. To se nikome nije dogodilo nego nama. Posebno je sporno isključenje Bušlje,' kaže pomoćnik izbornika Vjeko Kobešćak.

U našem su taboru razmišljali o žalbi, ali shvatili su da od toga ne mogu očekivati puno. No, prenijeli su svoje nezadovoljstvo odgovornim ljudima, posebno Gianniju Lonziju, kojega smatraju najodgovornijim za sudački kaos u Eindhovenu.

Nakon svega Hrvate samo čudo može ostaviti u borbi za medalje. Da Srbi osvoje barem bod protiv Crnogoraca ili da to isto učine Rumunji protiv Nijemaca. Naravno, prije toga 'dupini' moraju dobiti brze i pokretljive Španjolce (početak u 13 sati, HTV 2), koji i sami imaju neke teoretske izglede da osvoje jedno od prva tri mjesta u skupini.

'Srbi će sigurno pustiti Crnogorcima. Dogovorit će se,' uvjeren je Frano Karač, a slično razmišljaju i ostali naši igrači. No, nada uvijek umire posljednja.

'Uza sve to što su nam suci napravili, a tu treba uzeti u obzir i isključenje Sukna u završnici utakmice s Nijemcima, činjenica je da smo mi pali, neshvatljivo pali. Naši igrači protiv Srba nisu stajali dobro u bazenu. A nismo dobro počeli ni susret s Nijemcima. No, mi moramo smiriti loptu i vratiti se u normalu. Moramo vratiti mir u reprezentaciju i nastaviti normalan rad jer nas očekuju Olimpijske igre u Londonu,' upozorio je dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić

Na upit jesu li razmišljali na neki način stimulirati Srbe za dodatni napor protiv Crnogoraca, Bukić se nasmijao i rekao:

'Nemamo novca ni za nas.'

U sličnom smjeru kao i pesimistični dio hrvatskih igrača razmišljaju i vlasnici hrvatskih kladionica. Neki su par Srbija - Crna Gora maknuli s ponude, dok su ostali prepolovili tečaj na Crnu Goru. Jučer je on u prosjeku iznosio 3.4, a danas se nudi koeficijent 1.7. Realno. Crnogorci su bliži pobjedi, ali nikoga se unaprijed ne smije optužiti za namještanje. Sve će se vidjeti u popodnevnim satima.

Sucu bi nakion pregleda snimke trebalo biti jako neugodno. Isključio je žrtvu!