PORAZ 10:9

Njemačka kaznila slabiju izvedbu Hrvatske

21.01.2012 u 21:43

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u četvrtoj utakmici Europskog prvenstva od Njemačke 10:9 prvenstveno zahvaljujući lošoj igri u prve dvije četvrtine, ali i čudnim sudačkim odlukama

Poraz od Srbije u prošlom kolu dobro je prodrmao hrvatske vaterpoliste. Toliko da su protiv Njemačke pružili vjerojatno najlošiju partiju na ovom prvenstvu. Od samog početka ništa nije štimalo u igri 'barakuda'. Iako je Hrvatska povela golom Boškovića iz sedmerca, od tog trenutka kao da su Rudićevi izbranici stali. Prvo je Bukowski izjednačio, pa je onda Stamm s dva uzastopna gola donio Njemačkoj prednost nakon prve četvrtine 3:1.

U drugoj četvrtini hrvatski vaterpolisti kao da nisu ni postojali. Tomu je kumovala i čudna odluka suca koji su pri vodstvu Njemačke 4:2 isključili Bušlju, Hrvatsku su kaznili s četiri minute igranja s igračem manje. Iako se vidjelo da Bušlje nije napravio, već je na njemu napravljen prekršaj, suci su nas drastično kaznili. To je na ruku išlo Njemačkoj koja do kraja druge četvrtine podižu svoju prednost na četiri gola razlike (7:3).

Dok smo 'spavali' prve dvije četvrtine, u trećoj smo se počeli buditi. Obrana je funkcionirala besprijekorno, Nijemci nisu mogli opasnije zaprijetiti Paviću, no s druge strane Paškvalin i Burić su promašili nevjerojatne stvari, ali i golman Tchigir je briljirao na vratima Njemačke. No, ipak smo tu trećinu dobili 2:1 te se u posljednjih osam minuta utakmice otišlo s vodstvom naših protivnika 8:5.

U posljednju četvrtinu naši vaterpolisti ušli su s istom onom visokom razinom u obrani, i to kombinacijom presinga i zone. Malo pomalo 'barakude' su golovima Sukna lomile otpor Njemačke, pa je tako minutu prije kraja Buljubašić izjednačio na 9:9. I kad su Nijemci već bili slomljeni na scenu su stupili suci koji su prvo isključili Sukna, nakon čega je Schüller pogodio za konačnih 10:9 i pobjedu Njemačke.

Ukoliko u zadnjem kolu Crna Gora svlada Srbiju, koja je već osigurala prvo mjesto, a Njemačka Rumunjsku, Hrvatska će ostati bez četvrtfinala čak i ako pobijedi Španjolsku s kojom igramo u ponedjeljak u 13 sati.

Hrvatska - Njemačka 9:10 (1:3, 2:4, 2:1, 4:2)

Hrvatska: Pavić, Burić, Bošković 2 (2), Joković 1, Muslim, Karać, Bušlje 1, Sukno 3 (1), Barač, Paškvalin 1, Obradović, Buljubašić 1.
Njemačka: Tchigir, Wolthan, Schröder, Real, Stamm 4 (1), Politze 1, Bukowski 2, Schüller 1, Kreuzmann, Oeler 1, Schlotterbeck, Röbing 1, Kong.

Peterci: Hrvatska 3 (3), Njemačka 1 (1).
Realizacija igrača više: Hrvatska 8/2, Njemačka 10/8.