BEZ BODOVA U KITZBÜHELU

Kostelić tek 50. u spustu, Cuche slavio

21.01.2012 u 13:02

Bionic
Reading

Ivica Kostelić ostao je bez bodova u subotnjoj utrci spusta u Kitzbühelu zauzevši tek 50. mjesto, a od njega je bio bolje plasiran i Natko Zrnčić-Dim koji je bio na diobi 47. mjesta. Pobjednik legendarnog Streifa je Švicarac Didier Cuche ispred Baumanna i Kroella

Puno muke imali su organizatori u austrijskom Kizbühelu s vremenom. Prvo su zbog kiše i snijega morali otkazati trening spusta te utrku superveleslaloma, a onda su i start subotnjeg spusta morali spustiti na razinu gdje se inače starta kada se vozi superveleslalom pa je tako cijela staza smanjena za gotovo jednu trećinu.

Što se tiče otkazivanja superveleslaloma u petak, to je dobro došlo branitelju naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa Ivici Kosteliću koji je u srijedu doživio nesreću na treningu spusta kada je pao i završio u zaštitnoj ogradi, pa je tako imao dodatni dan za odmor. Na svu sreću Ivica nije doživio ozbiljniju povredu pa je tako nastupio u subotnjem spustu.

U dosta lošim uvjetima zbog silnog snijega koji je padao za vrijeme utrke, Ivica Kostelić je legendarni Streif odvozio bez prevelikog rizika te je na kraju ostao bez bodova zauzevši tek 50. mjesto sa zaostatkom od dvije sekunde i dvije stotinke za pobjednikom. No kako se ovaj spust boduje zajedno s nedjeljnim slalomom i za kombinaciju, tu će hrvatski skijaš nakupiti određene bodove. Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim također je ostao bez bodova plasiravši se na diobu 47. mjesta zaostavši sekundu i 95 stotinki za pobjednikom.

Legendarni spust u Kitzbühelu pripao je švicarskom veteranu Didieru Cucheu koji je slavio ispred Austrijanca Baumanna koji je za pobjednikom zaostao 24 stotinke, dok je treće mjesto pripalo još jednom Austrijancu – Klausu Kroellu koje za Cucheom bio sporiji 30 stotinki.