ŠOU U ARENI!

'Medvjedi' zabili četiri komada u 69 sekundi i ubili Red Bull

20.01.2012 u 21:44

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici prvog dijela Ebel lige Medveščak je u Areni ugostio Red Bull i stigao do pobjede od 6:3 vrijedne drugog mjesta uoči drugog kruga natjecanja. Šest golova u mreži gostiju, od toga četiri u minutu i devet sekundi igre, to Zagreb i Ebel već dugo nisu vidjeli

Pretposljednja utakmica Ice Fevera, ujedno i posljednja utakmica prvog dijela Ebel lige, izravno je odlučivala hoće li Medveščak ili Red Bull u drugi krug natjecanja ući s drugog ili trećeg mjesta, a samim time i koja će momčad u nastavak prenijeti bod više. Bila je to vrlo dobra predstava u kojoj su gosti iz Salzburga bili puno bolji takmac na startu utakmice, ali nakon primljenog gola, 'medvjedi' su se probudili iz svog zimskog sna i počeli igrati upravo onako kako se od njih i očekuje.

Red Bull je poveo nakon fenomenalnog gola Brenta Aubina u 12. minuti, kapitalizirajući tako izvrsno klizanje i kombinatoriku kojoj domaćini jednostavno nisu mogli parirati. No pet minuta kasnije 15.200 gledatelja na tribinama Arene vidjelo je munjevitu akciju Medveščaka koju je poveo Geoff Waugh, izvrsnim asistom nastavio Greg Day, a zabio Adam Naglich. Od tog trenutka 'medvjedi' su igrali zaista dobro, razigrano u napadu i čvrsto u obrani, pa i ono što je eventualno prošlo braniče, obranio je vrlo raspoloženi Michael Ouzas.

U drugoj trećini 'medvjedi' su stigli do vodstva. Matt Siddall dobro je reagirao pred vratima Red Bulla i skrenuo pak u mrežu nakon dobrog udarca Geofa Waugha s plave linije. I nakon postignutog gola Medveščak je nastavio s izvrsnom igrom, no do gola, barem onog koji bi suci priznali, nisu stigli. Naime, u tom periodu Greg Day je postigao lijep pogodak s igračem manje, no suci su ga poništili zbog zaleđa u kojem se našao netko od njegovih suigrača, i to nakon što ga je suparnički branič doslovno ugurao u svoju obrambenu trećinu.

Posljednjih 20 minuta Salzburžani su otvorili pogotkom nakon samo minute igre. Četiri sekunde prije isteka kazne Joela Prpica za izjednačenje je s igračem više zabio Daniel Bois.

No to nije bi kraj uzbuđenjima. Ona su tek predstojala! Točno 10 minuta prije kraja, u igri četiri na četiri, jedan kontranapad pogotkom je završio Tom Zanoški, a dok se pjesma navijača još nije ni stišala, sijevnula je nova kontra koju je golom okončao Andy Sertich. Dva gola u samo minutu i nekoliko sekundi rijetko se viđa, čak i na hokeju, no trpanje gola gostiju tek je počelo. Za totalnu ludnicu u dvorani pobrinuo se Frank Banham s dva uzastopna pogotka, ponovno u tek nekoliko sekundi.

Vjerovali ili ne, Medveščak je zabio četiri luda komada u samo minutu i devet sekundi. Ni manje ni više!

Službeni spiker jednostavno nije mogao tako brzo čitati strijelce i asistente kako su golovi brzo padali. Tribinima se prolomila pjesma 'trpanje, trpanje', a na krilima apsolutne ludnice u Areni 'medvjedi' su nastavili u fenomenalnom ritmu jako dobre igre, pa gosti ni s igračem više nisu predstavljali pravu opasnost za domaći gol. Pravo je čudo što nije pao još koji gol u gostujućoj mreži.

No do kraja su zabili Austrijanci preko Manuel Latusa i tako postavili konačmnih 6:3 za zagrebačku momčad.

Jasno, taj pogodak nije nimalo utjecao na rasploženje navijača koji su ovacijama pozdravili pobjedu Medveščaka. Pobjedu zasluženu u jednominutnom ludilu kad je svaki udarac završavao pogotkom. No daleko od toga da i u ostatku utaimice 'medvjedi' nisu odigrali dobro. Štoviše, ako ne računamo uvodnih 10-tak minuta, ostatak susreta Zagrepčani su bili na razini koja će itekako zabrinuti favorite za naslov prvaka, ponajprije Linz, a potom i Red Bull i KAC.