BEBA NA PUTU

Jelena Sljesarjenko zbog trudnoće propušta Igre u Londonu

19.01.2012 u 16:38

Bionic
Reading

Velika suparnica naše Blanke Vlašić propustit će olimpijsko natjecanje u Londonu zbog trudnoće. Sretan Jelena Sljesarjenko ne žali zbog toga

Nastavlja se 'baby-boom' u skoku u vis. Nakon Tije Hellebaut, Chaunte Howard Lowe i Ane Čičerove, trudna je i olimpijska pobjednica iz Atene Jelena Sljesarjenko (29). Ruska atletičarka propustit će stoga ovogodišnje Olimpijske igre u Londonu, ali s obzirom na razlog, nije joj previše žao.

'To je stvarno sjajna i potpuno neočekivana vijest. Suprug i ja smo željeli postati roditelji nakon Igara u Pekingu 2008, ali olimpijsko me je natjecanje toliko iscrpilo da sam najprije morala brinuti o svome ozlijeđenom tijelu', izjavila je dvostruka svjetska dvoranska prvakinja.

'Moja dobra prijateljica Tatjana Lebjedjeva, olimpijska pobjednica u skoku u dalj iz Atene, kojoj sam među prvima rekla sretnu vijest, kazala mi je da je pravi luksuz ostati trudna u olimpijskoj godini jer si to ne može priuštiti svaka sportašica. Vjerojatno bi mi bilo draže da sam otišla u London, osvojila zlato i potom rodila, a nakon toga se vratila i počela pripremati za Olimpijske igre u Rio de Janeiru', dodala je Sljesarjenko koja očito nema namjeru uskoro okončati karijeru.

'Primjer Ane Čičerove, koja je nakon rođenja djeteta postala svjetska prvakinja, prava mi je motivacija', zaključila je velika suparnica naše Blanke Vlašić.