DOSTA JE BILO

Skijaški velikan najavio oproštaj

19.01.2012 u 15:12

Bionic
Reading

Didier Cuche, sjajni 37-godišnji švicarski skijaš, najavio je povlačenje na kraju aktualne sezone Svjetskog kupa. Već se neko vrijeme nagađa o ovoj odluci, a sada ju je sam skijaš potvrdio

Posljednjih godina je Cuche vjerojatno najbolji skijaš brzih disciplina što je i potkrijepljeno s njegovih šest osvojenih malih Kristalnih globusa. Najbolji je bio u spustu (2007., 2008., 2010. i 2011. godine). U super veleslalomu je bio najbolji prošle godine, a u veleslalomu 2009. godine.

Trenutačno se Cuche kao i ostali skijaši nalazi u Kitzbühelu, a na popularnom Streifu se Cuche možda i najviše proslavio. Naime, tijekom karijere je Švicarac na tom najlegendarnijem spustu pobijedio četiri puta i kada bi ovog tjedna još jednom trijumfirao u tom austrijskom zimovalištu postao bi prvi skijaš sa pet spustaških pobjeda u Kitzbühelu.

Nikada u karijeri Cuche nije osvojio olimpijsku zlatnu medalju, već pamti tek super veleslalomsko srebro iz Nagana 1998. godine. Mnogo je uspješniji bio na svjetskim prvenstvima gdje je dosad osvajao jedno zlato, tri srebra i jednu broncu.

U Svjetskom kupu ima ukupno 18 pobjeda, ali nikada nije bio najbolji u ukupnom redoslijedu.

Kako je sam rekao, gotovo je sigurno da svoju odluku o povlačenju više neće mijenjati.