RUTINOM DO VODSTVA?

Kostelić napada u Hirscherovom dvorištu

19.01.2012 u 09:04

Bionic
Reading

Vrijeme je klasika, nakon Wengena skijaška se karavana preselila u Kitzbühel. To znači samo jedno - čuvajte se Ivice Kostelića

Lani je u poplavi dobrih vijesti najupečatljiviji trenutak čarobnog Ivičinog siječnja bila pobjeda u super G-u u Kitzbühelu. Majstor je pripitomio i strašni Streif, bilo je jasno da je najbolji i da će uzeti Veliki globus.

Teško će ponoviti pobjedu u brzoj disciplini, ali ima ogromnu priliku za novo preuzimanje ukupnog vodstva. Hirscher u skijašku meku, gdje će uživati potporu svojih Austrijanaca, dolazi sa 30 bodova prednosti, ali borit će se samo u slalomu, dok je Ivica najveći favorit u kombinaciji i izvjestan 'stanovnik' pobjedničkog postolja u slalomu. Ako Ivica prođe slalom kako zna, i bez bodova u brzim disciplinama idući bi tjedan morao dočekati kao vodeći skijaš Svjetskog kupa.

'Može se i u brzim disciplinama. U Kitzbühelu kvaliteta materijala i skija ne igraju toliku ulogu, tamo treba pokazati tehničku potkovanost', kaže Ivica koji je na prvom treningu spusta ostvario 18. vrijeme, što je sjajna vijest uoči možda posljednje klasične kombinacije u Svjetskom kupu uopće.

Za matematičku izvjesnost preuzimanja ukupnog vodstva Kosteliću u Kitzbühelu treba 131 bod. I bez ijednog boda u dvije brze discipline, što će mu se teško dogoditi, dovoljni bi mu bili, primjerice, drugo mjesto u kombinaciji i peto u slalomu. Ni najveći hazarderi ne bi se kladili na suprotno.

Ukupni poredak:

1. Marcel Hirscher (AUT) 725

2. Ivica Kostelić (CRO) 695

3. Beat Feuz (ŠVI) 545

4. Ted Ligety (USA) 493

5. Aksel Lund Svindal (NOR) 490

6. Bode Miller (USA) 448

7. Hannes Reichelt (AUT) 429

8. Didier Cuche (ŠVI) 343

9. Alexis Pinturault (FRA) 341

10. Kjetil Jansrud (NOR) 328...

U petak je na rasporedu super G, u subotu spust, a u nedjelju slalom, nakon čega će se znati i raspored bodova (zbroj vremena iz spusta i dva slaloma) u kombinaciji.

Lanjski trijumf u super G-u, prva Ivičina pobjeda u brzim disciplinama
180 bodova u jednoj vožnji za kraj lanjske bajke