VRUĆE U VIP LOŽI

Predsjednik Josipović sa suprugom navija za 'medvjede'

17.01.2012 u 21:37

Bionic
Reading

Predsjednik RH dr. Ivo Josipović gledao je u Areni zagrebačke 'medvjede' protiv ljubljanske Olimpije te se oduševio atmosferom i Medveščakom

Među brojnim uzvanicima koji su iz VIP lože zagrebačke Arene u utorak navečer gledali 'medvjede' kontra slovenske Olimpije, bio je i dr. Ivo Josipović, hrvatski predsjednik. U jednoj od pauzi dao je kratku izjavu hrvatskim novinarima, naglasivši zadovoljstvo atmosferom i igrom Medveščaka.

'Prvi sam puta na nekom sportskom događaju u Areni. Na hokeju sam nakon jako dugo vremena, kao klinac volio sam ići na utakmice na Šalati', kazao je dr. Josipović i dodao koju riječ o projektu Medveščaka koji je u samo nekoliko godina postao respektabilan klub u vrlo jakoj Ebel ligi.

'Drago mi je da se Medveščak pokazao kao uspješan projekt europske vrijednosti, i ambicijama i mogućnostima. Medveščak je i više od sporta, djeluje i na gospodarskom planu. Pokazaju da Hrvatska može biti i vodeća na nekim poljima, projektima. Medveščak puno znači i za promidžbu turizma, pogotovo jer iz zemalja koje igraju u Ebel u Hrvatsku dolazi puno turista. Sport kreće od rekreacije, amaterizma, a ta piramida završava na vrhunskom sportu koji mora biti i ekonomski isplativ. Medveščaku je to uspjelo.'

U Arenu je stigao u pratnji supruge.

'Stigao sam sa suprugom i oduševila nas je atmosfera', kazao je kratko predsjednik države i nastavio uživati u utakmici protiv ljubljanskih 'zmajčeka'.