SURADNJA

Najbolji ruski tenisači u Makarskoj

17.01.2012 u 13:30

Bionic
Reading

Hoteli 'Makarska d.d.' potpisali su ugovor sa zagrebačkom tvrtkom 'Sport Concept', članom ITF Foundationa i Ruskog teniskog saveza o zakupu 'Tenis centra Makarska' na pet godina za oko 50 tisuća eura godišnje, a primopredaja svih deset otvorenih i zatvorenih terena održat će se 1. veljače, potvrdio je novinarima direktor Hotela 'Makarska d.d.' Joško Lelas

Lelas je dodao kako je posredstvom 'Sport Concepta' makarski teniski centar zakupio trofejni izbornik ruskih Davis Cup i Fed Cup reprezentacija Šamil Tarpišev, koji inače ima višegodišnju suradnju s makarskim hotelijerima.

'Tarpišev je već u ranijim kontaktima najavio da će na teniske pripreme u Makarsku dovesti zvučna imena poput Nikolaja Davidenka, Marije Šarapove i Svetlane Kuznjecove', rekao je Lelas.

Ujedno, zagrebački Sport Concept i Tarpišev će na teniskim terenima otvoriti akademiju i školu tenisa.

Prva skupina tenisača prema najavama u Makarsku dolazi krajem ožujka, dok već krajem svibnja, kako se očekuje, u 'Tenis centru Makarska' pripremat će se zvučna teniska imena iz Rusije, Kazahstana i Srbije, pa tako postoji mogućnost dolaska i najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića.

'Svi će tenisači odsjedati u Hotelima Makarska čime bi se sezona u Makarskoj produžila od proljeća do kasne jeseni, a teniski tereni će također biti otvoreni i za građane kao i za goste koji za odmora u gradu dio slobodnog vremena provede igrajući tenis', zaključio je Lelas.