SUPERKOMBINACIJA

Kostelić po reprizu prošlogodišnjeg Wengena

13.01.2012 u 10:10

Bionic
Reading

Danas se u Wengenu vozi prva super kombinacija ovosezonskog Svjetskog kupa za skijaše, a hrvatsko skijanje će predstavljati tri natjecatelja

Najveći je adut i jedan od prvih favorita utrke naš Ivica Kostelić, prošlogodišnji pobjednik Svjetskog kupa, koji je dosad u karijeri čak četiri puta slavio u Wengenu. Kostelić, koji je slavio na ovoj utakmici i prošle godine, startat će kao 21, a prije njega na stazu će izaći Natko Zrnčić-Dim. Treći hrvatski skijaš, koji će danas nastupati jest Tin Široki koji starta kao 42.

Prva vožnja (spust) počela je u 10.30 sati, a slalom je na rasporedu u 14 sati.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Wengen je skijaše dočekao olupan suncem, ali i s temperaturom od pet stupnjeva Celzijevih ispod nule. Start je na 2000 metara, a cilj na 1287 metara.


- Nakon što je Bode Miller dugo držao vrh, navijači u Wengenu 'poludjeli' su nakon spusta Beata Feuza (1:50.45) , domaćeg skijaša, koji je preuzeo vrh. Amerikanac zaostaje za 78 stotinki i s pravom se može nadati dobrom plasmanu nakon slalomske utrke.

- S brojem 20 na stazu je izašao Natko Zrnčić-Dim. Na prvom prolazu imao je zaostatak od 21 stotinke, na drugom 1.10, na trećem +2.40 a u cilj je ušao sa zaostakom od 3.07 sekunde.

- Odmah nakon Natka, na stazu je izašao Ivica, prvi prolaz je obio odličan (+0.03), no na drugom je već zaostao 1.22, a u cilj je ušao sa zaostatkom od +2.96; zanimljivo je da su na kraju također bili jedan do drugog; Ivica 23. a Natko 24. Treći hrvatski skijaš, Tin Široki, u cilj je ušao sa zaostatkom od 6.18 sekunde.

- Kanađanin Ryan Semple doživio je težak pad. Na svu sreću, ipak se je ustao i na nogama otišao sa staze.