NOVI 'MEDVJED' U GRADU

Siddall: Nisam novi Morency, ali bit ću dostojna zamjena

13.01.2012 u 12:34

Bionic
Reading

Nova akvizicija Medveščaka, 27-godišnji Matt Siddall već je odigrao četiri utakmice za 'medvjede' i najavio da će biti sasvim solidna zamjena za ozlijeđenog Pascala Morencyja

Onog trenutka kad je Pascal Morency završio u bolnici s ne tako bezazlenim ozljedama zadobivenima na još uvijek ne baš poznat način tijekom jednog noćnog izlaska, uprava Medveščaka dala se u potragu za njegovom zamjenom. No pronaći hokejaša koji s toliko žara pristupa utakmici, koji je spreman staviti glavu na klizaljku u obrani, a u napadu zna itekako povući, teško je usred sezone. Kad se tomu pridoda i Pascalova srčanost, snalažljivost u tučnjavama te beskompromisnost u obrani suigrača, onda je sasvim jasno u kakvom su se problemu našli Damir Gojanović i njegovi suradnici.

Vrlo brzo nakon objave teških ozljeda Morencyja 'medvjedi' su objavili dolazak Matta Siddalla, 27-godišnjeg Kanađana koji u svom životopisu također ima brojne tučnjave, no za razliku od prethodnika, ima nešto malo iskustva igranja u Europi.

Matt, kako ste se snašli u Medveščaku? Taman ste stigli na ludnicu Ice Fever.
Ma ovdje je super. Raspitao sam se prije dolaska o klubu i gradu, no nisam ni sanjao da je baš tako dobra atmosfera. Ovo što je klub pripremio u Areni, ti navijači, to je nešto zaista fenomenalno, nešto što još nisam doživio. Zaista sam sretan što sam dio tima.

Stigli ste iz škotskih Fife Flyersa. Možete li u nekoliko rečenica usporediti Ebel i EIHL?
U odnosu na EIHL, u Ebelu se igra brži i čvršći hokej, ovo je definitivno malo bolja liga. Od igrača se očekuje viša razina tehnike, brže razmišljanje u igri i puno veća koncentracija. Jednostavnije rečeno, Ebel je nešto zahtjevniji od EIHL-a.

Momčad u koju ste stigli odavno je formirana. Kako se uklapate u nju, kakve su prve impresije?
Igramo dobar, brz hokej, trener je izvrstan, vidi se to odmah, očito je da postoji dobra kemija među igračima. Razgovarao sam s Waughom uoči dolaska i rekao mi je da u klubu sve funkcionira kako treba. Pomoći ću koliko god mogu da se uklopim i da svi zajedno ostvarimo postavljene ciljeve.

Zamijenili ste Pascala Morencyja, igrača kojeg su tribine doslovce obožavale. Je li vam to opterećenje?
Pazite, Pascal je igrač kakvih nema mnogo i njega je nemoguće zamijeniti u punom značenju te riječi. On je izvrstan i koristan hokejaš, ali i osoba koju bi svatko poželio imati u svlačionici. Totalni je pozitivac. Ja ne igram stilom kakav on ima, no svakako ću se truditi da ga zamijenim što bolje i kvalitetnije.