NASTAVAK VERBALNOG SUKOBA

Vrdoljak odgovara: Imamo ministra koji nema pojma o sportu

09.01.2012 u 20:17

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u razgovoru za tportal prozvao je člana Međunarodnog olimpijskog odbora Antuna Vrdoljaka da je prodao kandidaturu Rijeke za fotelju MOO-a, no prozvani Vrdoljak mu je odmah odgovorio istom mjerom

Nastavljeno je medijsko prepucavanje Antuna Vrdoljaka i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića. Prvo je Vrdoljak upozorio ministra kako se politika ne smije uplitati u sportske saveze, zatim je ministar u razgovoru za tportal kazao 'kako svi mi u Rijeci dobro znamo kako je Vrdoljak osigurao svoje mjesto u MOO-u, kada je samovoljno prodao kandidaturu grada Rijeke za Mediteranske igre'

Za odgovor Antuna Vrdoljaka nije se dugo trebalo čekati. U razgovoru za Večernji list, on je naglasio kako nema namjeru polemizirati s ministrom Jovanovićem, ali se osvrnuo na optužbe o prodaji kandidature Rijeke.

'To s prodajom Mediteranskih igara je Linićeva teza, ali stoji na staklenim nogama. Ja sam, naime, postao član MOO-a 1995, a događaj na koji očito ciljaju i Linić i Jovanović zbio se godinu dana poslije. U Bariju, 1996, godinu dana prije Mediteranskih igara u istom gradu. Zbog napetih odnosa s arapskim zemljama, Samaranch je tražio da Rijeka odustane od kandidature kako bi nakon 12 godina Igre dobio Tunis', kazao je Vrdoljak za Večernji list te naglasio kako je problem što 'Jovanović neke stvari ne razumije, a bahat je u svojim izjavama'.

'Meni je žao da smo za ministra sporta dobili čovjeka koji nema pojma o sportu i o odnosu sporta i politike. Pa on je za pomoćnika ministra za sport postavio čovjeka koji ne živi u Hrvatskoj, nema fakultet, a i nije baš tako mlad (Petar Skansi, 68 godina)', nije ostao dužan Vrdoljak.