SAMO U HRVATSKOJ

Ivicu na Sljemenu uživo gledalo 721 tisuću ljudi

07.01.2012 u 15:32

Bionic
Reading

Prijenos utrke Ivice Kostelića i najboljih svjetskih slalomaša ponovno je ostvario izvrsnu gledanost u Hrvatskoj. Prema prvim neslužbenim podacima AGB Nielsena prvu mušku utrku na HTV-u je pratilo 460.149 gledatelja, a vrhunac gledanosti bila je Ivičina druga vožnja koju je pratilo 721.453 gledatelja

Žensku utrku u utorak, 3. siječnja pratilo je 396.180 gledatelja. TV prijenos muškog slaloma na Sljemenu u četvrtak su uživo na nacionalnim televizijama pratili gledatelji u 25 zemalja svijeta te gledatelji Eurosport Azija i Eurosport International, što znači da je slika iz Zagreba i Hrvatske dosegnula sve kontinente. TV prijenos ženskog slaloma u utorak 3. siječnja emitirao se u 20 zemalja na nacionalnim TV postajama, kao i na Eurosportu Azija i Eurosport Internationalu.

Prijenose sljemenskih utrka omogućila je i ove godine Hrvatska televizija, koja je proizvela više od 13 sati programa na čemu im se zahvalio i direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

Podsjećamo, prošlosezonska sljemenska muška utrka bila je najgledanija od svih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, a ženska utrka bila je druga najgledanija, odmah iza austrijskog Semmeringa. Prema službenim podacima Međunarodne skijaške federacije prošle je godine TV sliku sa Sljemena u prijenosima uživo, snimkama, reportažama, vijestima i drugim oblicima emitiranja vidjelo više od 300 milijuna ljudi.

'S obzirom na ovogodišnje podatke o prijenosu uživo, nadamo se da ćemo po završetku sezone ponovno biti u elitnom društvu najgledanijih utrka Svjetskog kupa', istaknuo je Pavlek.

Utrke muškog i ženskog slaloma na Sljemenu pratilo je više od 500 novinara, od kojih je oko 150 stranih.

Vožnja koja je Hrvatsku prikovala uz TV ekrane