TRAŽI SE PETI KRALJ

Starta pet Hrvata, nema najvećeg Ivičinog rivala

04.01.2012 u 13:35

Bionic
Reading

U četvrtak u 14.30 Sljeme će zaista doživjeti sportski spektakl. Nakon ženske uvertire kreće muški slalom u kojem prvu pobjedu na svom terenu traži domaći heroj Ivica Kostelić

Nakon Ivice Kostelića niz stazu će se među više od 80 skijaša (prijavljena su 82, no brojka još nije potvrđena) spustiti još četiri hrvatska predstavnika (Zrnčić-Dim, Šamšal, Brigović i Vidović), a u konkurenciji neće biti dvije ponajveće zvijezde svjetskog skijanja. Nakon što je dolazak otkazao 'posebni' Bode Miller, u Zagreb nije doputovao ni najveći Ivičin konkurent za Veliki globus, Aksel Lund Svindal

Norvežanin, vodeći skijaš ukupnog poretka Svjetskog kupa, priprema se za Adelboden gdje će se već ovoga vikenda voziti veleslalom i slalom. Poznato je da je Svindalu veleslalom jedno od najjačih oružja, dok u slalomu najčešće samo figurira.

Ivica ni u slučaju pobjede ne može preuzeti ukupno Svindalovo vodstvo (jedina opasnost prijeti mu od Hirschera), ali može mu se približiti na 27 bodova zaostatka, što bi mu pružilo priliku za preuzimanje vodstva u Adelbodenu. Nakon toga slijede Wengen i Kitzbuhel, slavne lokacije Svjetskog kupa, na kojima je Ivica lani trasirao stazu prema uspjehu karijere.

Natko je također pod malim upitnikom zbog ozljede koju vuče iz Bormija (natukao bedreni mišić lijeve noge), no iako je propustio današnji trening, nakon liječničkog tretmana trebao bi biti spreman za nastup u svom rodnom gradu.

'Ozljeda je tretirana kremama i fizikalnom terapijom, a današnji pregled je potvrdio da se dosta smirila, no naravno za vrijeme ozljede nije mogao trenirati. Sutra će se prije trke dobro zagrijati i najvjerojatnije nastupiti bez ikakvih većih problema', najavio je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror. Naglasio je i kako se naši ostali skijaši osjećaju odlično i jedva čekaju nastup.