MMA RANKING

Oni su najjači - Jones, Dos Santos, Silva...

04.01.2012 u 11:02

Bionic
Reading

Objavljena je nova ljestvica najboljih MMA boraca. Na vrhu nema iznenađenja, a teškaše očekivano predvodi aktualni prvak UFC-a Junior dos Santos

Ugledni borilački portal MMAWeekly objavio je nove liste najboljih gladijatora 'slobodne borbe'. Njihovi novinari u obzir uzimaju skor pojedinog borca, težinu protivnika, međusobni omjer, atraktivan pristup i brojne druge čimbenike.

U najtežoj kategoriji u 2012. kao prvorangirani borac je ušao Brazilac Junior dos Santos, a slijede Nizozemac Alistair Overeem i Amerikanac meksičkog porijekla Cain Velasquez.

Poluteška kategorija već dugo vremena ima jednom ime na vrhu, a to je ono Amerikanca Jona Jonesa, jednako kao i u srednjoj gdje je neprikosnoven Brazilac Anderson Silva.

U nižim kategorijama (do 170, 155, 145, 135 pound) najbolji su Kanađanin Georges St. Pierre, Amerikanac Frankie Edgar, Brazilac Jose Aldo i Amerikanac Dominick Cruz.

U konkurenciji žena u jedinstvenoj kategoriji očekivano je na prvom mjestu Strikeforceova prvakinja Cristiane Santos, a iza Brazilke se nalaze Japanka Megumi Fujii i Kanađanka Sarah Kaufman.

Dos Santos predvodi teškaše