STRANI MEDIJI

I svijet se pita može li Schild nadmašiti Janicu

04.01.2012 u 09:19

Bionic
Reading

I strani mediji su posvetili dio prostora Snježnoj kraljici. U njihovom fokusu je pobjednica Marlies Schild, ali u dosta tekstova se spominje i Janica Kostelić

Očekivano su velik dio medijskog prostora slalomu u Zagrebu posvetili austrijski novinari. Naravno, najveći dio tekstova u Kleine Zeitungu i Kroneu odnosi se na pobjednicu Marlies Schild, za koju kažu da je 'nedodirljiva i dominantna za konkurenciju'. Što se tiče same Snježne kraljice, njihovi novinari pišu o kiši koja je padala prije početka i omekšala stazu, ali da je ona bila jako dobra, što je još jedna pohvala ljudima iz organizacijskog odbora.

I Švicarci (24 herues) pišu o nevjerojatnoj lakoći Austrijankinog pobjeđivanja, a podsjećaju i na Janicu Kostelić koja je jedne sezone osvojila osam slaloma u nizu. Schild je sada na pet.

Slovensko Delo piše o premoćnoj Austrijanki kojoj ni njihova vrlo dobra Tina Maze nije mogla ništa. Slovenci spominju da je Schild još dvije pobjede daleko od rekorda Vreni Schneider (34 slalomske pobjede u povijesti).

Sličan izvještaj donosi i Eurosport pod naslovom 'Peti slalom za Schild', a l'Equpie se pita može li Schild nadmašiti Janicu Kostelić, koja je u sezoni pobijedila u osam od devet slaloma, te ostati stopostotna.