VELIKI POTICAJ

Lea Rakovac u kadetskoj reprezentaciji Europe

02.01.2012 u 17:01

Bionic
Reading

Mlada hrvatska reprezentativka Lea Rakovac, koja je na Europskom kadetskom prvenstvu osvojila tri medalje, branit će europske boje na Svjetskom kadetskom prvenstvu kontinenata u Portoriku

Hrvatska reprezentativka Lea Rakovac (15), stolnotenisačica zagrebačkog kluba Dr. Časl, kao članica reprezentacije Europe sudjelovat će na Svjetskom kadetskom prvenstvu kontinenata u Portoriku od 16. do 22. siječnja.

Izvanredno je to priznanje mladoj igračici, koja će europske boje u glavnom portorikanskom gradu San Juanu braniti s vršnjakinjama iz Rusije, Izralea i Češke Dariom Černovom, Nicole Trosman i Kristynom Štefcovom. Lei je pozivnica stigla nakon doista uspješne godine. Na pitanje koliko je točno medalja osvojila u 2011, samo je zavrtjela glavom. U pomoć je priskočio dr. Martin-Tino Časl, predsjednik kluba.

Dakle, u 2011. Lea je osvojila devet medalja. Čak tri na Europskom kadetskom prvenstvu u ruskom Kazanu: srebro u paru s Filipom Zeljkom, a bronce u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Rumunjkom Bernardette Balint. Na hrvatskom kadetskom prvenstvu Lea je osvojila zlato, a zlatna je bila i u paru s Dorinom Srebrnjak. Na hrvatskom juniorskom prvenstvu Lea je osvojila zlato u ekipnoj konkurenciji s Ivanom Tubikanec i Paulom Markati te srebro u pojedinačnom natjecanju i u paru s Ivanom Tubikanec.

Lea i Ivana osvojile su još i parovsku broncu na hrvatskom seniorskom prvenstvu.

'Lea za vrijeme susreta izvanredno dobro uočava što joj valja činiti, što treba mijenjati. Osim toga, krasi je odlučnost, može gubiti sa 0:2, a na kraju će ipak pobijediti sa 3:2', ističe dr. Martin-Tino Časl.

'Najbolje se osjećam kad znam da sam spremna, kad ekipa radi za me, kad me bodri', kaže Lea i samokritično dodaje:

'Volim stajati daleko od stola, no to sad ispravljam'.
Lea Rakovac, slično kao i njezina suigračica Paula Markati, stolni tenis počela je igrati uz oca i brata. Prije nego što se prihvatila reketa, Lea je igrala nogomet s dečkima, košarku i odbojku s curama. S tatom je otišla u Sportski dom.

'Ni nepunih mjesec dana nakon početnog vježbanja, uočio me je Ivan Vidolin, moj sadašnji trener. Rekao je da sam talentirana i da imam dobru ruku', opisuje početke Lea.

Pod nadzorom Ivana Vidolina nastupa za stolnoteniski klub Dr. Časl. Na ruku joj ide i to što je, poput brojnih sportaša, i ona učenica Privatne gimnazije dr. Časl, gdje mladi i pohađaju nastavu, i treniraju u školi. Lea trenira dvaput na dan.

Dobra je učenica, a najviše voli hrvatski, matematiku, fiziku i engleski.