TEŠKA SITUACIJA

Vukovarkama kup, a sada nešto žele i za sebe

30.12.2011 u 08:30

Bionic
Reading

Odbojkašice Vukovara drugu godinu zaredom pobjednice su Hrvatskoga kupa. Na završnom turniru u Rijeci Vukovarke su u finalu, kao i prošle godine, slavile protiv Rijeke i tako ponovile uspjeh iz prošle godine koji je bio najveći klupski uspjeh do tada

'Išli smo na završnicu Kupa odigrati najbolje što možemo, ali bez imperativa da Kup moramo osvojiti. Pritisak je ipak bio na Rijeci jer su oni i organizatori završnog turnira. Ušli smo u utakmicu čiste glave i na parketu ostavile srce i tijelo te na kraju osvojile Kup. Presretne smo i prezadovoljne jer, ipak, male su šanse bile da obranimo prošlogodišnju titulu,' rekla je Marijeta Draženović, kapetanica ŽOK Vukovar.

Očekivanja od finala Kupa ove su godine bila mnogo manja i zbog umora nakon brojnih dosadašnjih nastupa Vukovarki, koje su igrale i u Kupu CEV-a i još uvijek igraju Inter ligu. Dodatni je problem i to što je u klubu složena financijska situacija te što su, kako doznajemo, igračice veoma nezadovoljne jer im se duguje novac za više mjeseci. Zbog svega toga ponajbolja igračica Vukovara i potencijalna reprezentativka Ana Starčević razmišlja i o zahtjevu za raskid ugovora s klubom.

'Ima nekih naznaka o tomu, ali zasad ne bih puno o tome govorila. Nije posrijedi samo neisplata plaća nego i neke druge stvari koje se događaju u klubu, no ne bih s tim izlazila u javnost', rekla je Ana Starčević.

Na isti način razmišlja još nekoliko igračica jer im se navodno duguje po nekoliko mjeseci, a neke su spremne i na tužbe te slične korake. O stanju u klubu govori i činjenica da su opremu same osiguravale preko nekih sponzora te na isti način osigurale tiskanje brojeva i reklama.

Kada su nedavno putovale na utakmicu u Budimpeštu, na koju su krenule ujutro, a vratile se kasno navečer, nisu imale osiguran nijedan obrok, a nedavno su na putu u Slovačku, gdje su također igrale utakmicu u sklopu Inter lige, doručkovale u McDonald'su! Iste su to igračice koje su se lani fotografirale za kalendar, čime su dobile na popularnosti, ali im to očito nije donijelo veliku financijsku korist.