PORAZ 'MEDVJEDA' 0:1

Graz neočekivano uzeo bodove u Ledenoj dvorani

26.12.2011 u 19:55

Bionic
Reading

U 34. kolu Ebela hokejaši Medveščaka ugostili su u Ledenoj dvorani austrijski Graz i kao izvrsni domaćini u ovom blagdanskom raspoloženju gostima prepustili bodove

U blagdanskom raspoloženju, bez prevelikog utroška energije i kao da su mislima još bili u proslavi Božića, hokejaši Medveščaka ugostili su autrijski Graz te u ne odveć kvalitetnoj utakmici prepustili gostima bodove iako su ih već unaprijed upisali na svoj konto (0:1).

Od prvog sučevog zvižduka bilo je vidljivo kako domaćini ne igraju u punoj brzini, kako su blagdani ostavili traga na igračima iz Zagreba, a gosti su samo iskoristili ponuđeno i stigli do bodova koji bi im vrlo skoro mogli biti odlučujući za ulazak u doigravanje. 'Medvjedi' su nesumnjivo kvalitetnija momčad, no u ponedjeljak to nisu dokazali na ledu.

Nakon puno promašenih prilika, pogotovo s igračem više, Zagrepčani su pokleknuli šest i pol minuta prije kraja kad je jedan odbijanac u mrežu Michaela Ouzasa pospremio Toni Dahlman. Koju minutu prije tog gola prepuna Ledena dvorana vidjela je i kako to izgleda kad golman nasrne na igrača: Ouzas je pošteno ispljuskao Patricka Haranda koji je neoprezno nasrnuo na domaćeg vratara. Vjerojatno se ništa ne bi dogodilo da i minutu ranije Slava Truhno nije morao složiti na led Yvana Busqueta koji je također presnažno ušao u Ouzasa.

Medveščak je tim domaćim porazom propustio na ljestvici preskočiti drugoplasirani Red Bull koji je u 34. kolu bio slobodan. U idućem kolu, već u petak, u Dom sportova stići će češki Orlovi iz Znojma i bit će to prilika da se domaćini iskupe za neočekivani poraz.

Gol Austrijanaca