ZAGREB INDOORS

Najbolji hrvatski tenisači dolaze u Zagreb

03.12.2008 u 12:52

Bionic
Reading

Marin Čilić, Ivo Karlović, Mario Ančić, Ivan Ljubičić i Roko Karanušić potvrdili su nastup na četvrtom izdanju ATP PBZ Zagreb Indoorsa, što 2. veljače 2009. počinje u Domu sportova

Direktor Branko Horvat potvrdio je kako će na zagrebačkom turniru igrati i naši najbolji tenisači Čilić, Karlović, Ančić, Ljubičić i Karanušić te kao i to da turnir ima osigurano mjesto u kalendaru ATP-a za sljedeće tri godine, koliko se maksimalno i radi kalendar. Tako su utišani zlobnici koji su tvrdili da se turnir seli u Beograd.

'Nema nikakva govora da turnir seli iz Zagreba, štoviše, svake godine smo sve jači i uporniji da naš turnir postane iznimni sportski događaj u glavnom gradu Hrvatske. Zahvaljujem se posebno Gradu Zagrebu i pomoći njegovi čelnika, kao i našim najboljim tenisačima kojih s radošću dolaze i dolazit će ubuduće na Zagreb Indoors', kazao je Horvat.

Uz sve najbolje hrvatske tenisače, na Zagreb Indoorsu se očekuje i veliki broj kvalitetnih inozemnih tenisača o čemu će se više znati kada za dva tjedna bude gotov popis igrača. Zasad su turnir prijavili Rus Mihail Južni i Finac Jaarko Nieminen, direktor Horvat je izrazio želju za dovođenjem Marata Safina, a sigurno je da će u Zagreb doći netko od vrhunskih igrača koji zarana ispadnu na Grand Slam turniru Australian Open. Za njih se čuvaju dvije pozivnice 'wild-card', dok je treća rezervirana za hrvatskog tenisača.

'Zagreb je naša omiljena destinacija, nadam se da ćemo Ivan, Ivo, Marin, Roko i ja biti zdravi i spremni do veljače, te da će netko od nas osvojiti turnir. Hrvatska je jedna od tek devet zemalja svijeta koji imaju dva ATP turnira u kalendarskoj godini, a mislim da su i naši rezultati pripomogli tome. Radujem se dolasku u Zagreb i igranju pred domaćim gledateljima', kazao je Mario Ančić, koji je na jedan dan prekinuo naporne pripreme za nadolazeću sezonu koje obavlja na slovenskoj Rogli.

Nagradni fond turnira je 450.000 eura, a predsjednik Organizacijskog odbora je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.