DRAMA PROTIV JAPANA

Hrvatski hokejaši ostali u Diviziji I

18.12.2011 u 18:28

Bionic
Reading

Hrvatska hokejaška reprezentacija do 20 godina (U20) danas je, zadnjeg dana Svjetskog prvenstva divizije I grupe B u poljskom Tychyju, pobjedom protiv Japana 4:3 (0:0, 3:2, 1:1) osigurala opstanak u toj diviziji

Nedjeljnom se pobjedom Hrvatska, sa samo dva zatvorena klizališta, po treći puta zaredom zadržala u trećem po jakosti rangu najboljih svjetskih U20 hokejaških reprezentacija.

U odlučujućoj utakmici u kojoj bi Hrvatskoj bilo koji rezultat osim pobjede značio ispadanje u niži razred, hrvatski su se hokejaši othrvali napadima Japanaca i uspjeli ih pobijediti te poslati u diviziju II A. Golove za Hrvatsku dali su Luka Mikulić, Borna Rendulić i dva puta Igor Lazić.

Na svjetskom prvenstvu u poljskom gradu Tychyju Hrvatska je krenula s dva uvjerljiva poraza (1:9 protiv Poljske i 1:8 protiv Francuske), da bi u trećem kolu gotovo napravila senzaciju protiv favoriziranog Kazahstana izgubivši tijesno u samoj završnici s rezultatom 3:4.

Uslijedila je iznenađujuća pobjeda protiv Italije od 3:1, ali je, unatoč njoj, zbog spleta drugih rezultata Hrvatskoj za opstanak u diviziji I B trebala samo pobjeda protiv Japana što je i uspjela ostvariti.