MILIJUNI SPASA

Politika dirigirala pomoć zagrebačkim klubovima

16.12.2011 u 22:36

Bionic
Reading

Nakon što je Cibona nedavno sanirana sa 15 milijuna kuna, Grad Zagreb odlučio je pomoći i ostalim sportskim klubovima koji su u teškoj financijskoj situaciji i prijeti im stečaj

Na prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje, znanost i šport, Skupština ZŠS-a je tijesnom većinom odobrila da se 20 milijuna kuna (uglavnom iz nerealiziranih programa ostalih ureda) preraspodijeli na 14 klubova.

No cilj je bio prije svega pomoći košarkašima Zagreba (dobit će 8,55 milijuna), rukometašima CO Zagreba (6,2) i vaterpolistima Mladosti (2,65). Naknadno su se (na inicijativu Upravnog odbora ZŠS-a) u vlak za raspodjelu ukrcali i Odbojkaški klub Mladost (milijun), rukometašice Lokomotive i rukometaši Medveščaka (po 300.000), vaterpolisti sa Šalate (200.000)...

Odluka je donesena tijesnom većinom jer su skupštinari opravdano bili nezadovoljni što se tih 20 milijuna raspodjeljuje mimo kriterija ZŠS-a.

'Sretan sam što su klubovi dobili novac, a nesretan što se radilo bez kriterija. Bit će nezadovoljnih, ali politika je odradila posao', kazao je glavni tajnik ZŠS-a Velimir Bašić.