PROPAO PROJEKT

Trulli htio graditi pistu za Formulu 1 kraj Zagreba

08.04.2009 u 13:57

Bionic
Reading

Talijanski vozač koji se natječe u Formuli 1, Jarno Trulli, ušao je u ambiciozan građevinski projekt u blizini Zagreba. Želio je, piše Jutarnji list, uz autocestu izgraditi stazu za utrke Formule 1, no nije uspio

Velika nagrada Hrvatske, to bi bila priča. Inicijativa je postojala, no projekt nikada nije došao ni blizu realizacije. Talijanska zvijezda za volanom Toyote poslala je ponudu za kupnju tri milijuna kvadratnih metara poljoprivrednog zemljišta uz autocestu prema Ljubljani kod mjesta Samoborski Otok.

Nakon poslanog pisma namjere počeli su pregovori s vlasnicima, a početna ponuda bila je četiri eura po kvadratu. Riječ je o 200 vlasnika zemljišta i pregovori su bili teški. Neki su pristali na prvu cijenu, no s većinom se moralo pregovarati. Dio njih uspio je izboriti i više od 10, oni najuporniji i više od 20 eura po kvadratu, no neki su tražili 100 eura, na što Trulli nije želio pristati.

Tako je propao najveći građevinski projekt u Hrvatskoj, gradnja 400.000 kvadrata prostrane staze, uz hotel s popratnim sadržajima i male mobilne kuće.