U BORBU ZA 5. MJESTO

Norvežanke ipak prejake za Canjugine cure

14.12.2011 u 21:45

Bionic
Reading

Hrvatska ženska reprezentacija borit će se za 5. mjesto na rukometnom SP-u u Brazilu. Bolja od Hrvatske u četvrtfinalu bila je Norveška koje je pobijedila sa 30:25

Iako se sportski bilo nadati da se može pobijediti aktualne europske prvakinje, i iako je izbornik Canjuga djevojke ohrabrio izjavom kako nemaju što izgubiti, dvoboj s Norvežankama bio je neizvjestan tek desetak minuta. Naime, Norvežanke su već u prvom dijelu stigle do velikih plus sedam prednosti. Na odmor se otišlo s podnošljivih 'minus četiri (12:16), te se početkom drugog dijela Hrvatska serijom 3:0 vratila u dvoboj (16:18).

No, kako su brzo smanjile naše, tako su još brže povećale Norvežanke i serijom 6:0 otišle su na velikih i nedostižnih 24:16. Naravno, do kraja utakmice bilo je to samo odrađivanje posla jer svima je postalo jasno da je Norveška ipak puno, puno bolja. Prvo ime Norveške bil aje Heidi Loke koja je zabila osam golova, dok su kod naših ujednačene bile Penezić (četiri gola), Petković, Franić, Horvat (po tri).

Našim curama sada preostaje borba za plasman od petog do osmog mjesta, dok će Norvežanke u borbu za medalje.