VELIKO PRIZNANJE

Kristan i Koren pobrali glasove europskih navijača

14.12.2011 u 19:54

Bionic
Reading

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka, golman Robert Kristan i napadač Gal Koren dobili su najviše glasova u dvije ankete u kojima su ljubitelji hokeja glasali za najboljeg europskog igrača u studenome i najboljeg mladog igrača u Ebelu

Robert Kristan i Gal Koren, dvojac hokejaša zagrebačkog Medveščaka, osvojili su dvije vrlo vrijedne nagrade u dva različita izbora europskih ljubitelja hokeja na ledu. Potvrda je to obojici slovenskih internacionalaca njihovoj kvaliteti, te klubu u kojem igraju za izvrsne rezultate u posljednjih mjesec dana.

Robert Kristan, nesumnjivo najbolji golman Ebela, dobio je najveći broj glasova u anketi web stranice Eurohockey.com u kojem su sudjelovali navijači iz cijele Europe. Zagrebački golman ostvario je tijekom studenoga sedam pobjeda, među kojima je tri puta sačuvao mrežu netaknutu, dostigavši čak 94,6 posto uspješnosti u obranama. Prosječno je primao 1,71 gol po utakmici.

Istodobno, mladi Gal Koren pobijedio je u tradicionalnoj mjesečnoj anketi objavljenoj na službenim stranicama Ebel lige u kojoj navijači biraju najboljeg mladog igrača svakog mjeseca. Od 9.743 glasova 19-godišnji Koren dobio je 4.795 glasova (49,21 posto), točno 793 više od drugoplasiranog Anžea Kuralta iz Jesenica. 'Medvjedima' je to drugi igrač mjeseca; Dominik Kanaet dobio je najveći broj glasova za učinak ostvaren u veljači prošle godine.