SVJETSKO PRVENSTVU U BRAZILU

Rukometašice protiv Norveške traže čudo

13.12.2011 u 11:40

Bionic
Reading

Nakon pobjede protiv Rumunjske i plasmana u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Brazilu čime su naše rukometašice izborile i plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu, u taboru hrvatske rukometne reprezentacije nisu skrivali oduševljenje.

Hrvatske rukometašice napravile su veliki posao na Svjetskom prvenstvu što se igra u Brazilu. Kvalifikacija za Olimpijske igre su u džepu, a sada im predstoji borba protiv europskih prvakinja Norveške.

'Ovo je velika stvar za hrvatski ženski rukomet. Znali smo da nemamo mjesta za popravak i pružili smo svoj maksimum. Sada možemo protiv Norvežanki odigrati utakmicu bez pritiska i opterećenja. Svoj posao smo napravili, no ne znači da ćemo se predati,' kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Vladimir Canjuga.

Jedna od najboljih igračica u susretu protiv Rumunjske bila je Andrea Penezić sa pet golova. 'Cilj smo ostvarile, ali ne želimo na tome stati. Sada nas očekuje Norveška, trenutačno najjača ekipe na svijetu. Igrat ćemo opušteno, njima će biti daleko veći pritisak,' kazala je Penezić.

Norvežanke su aktualne olimpijske i europske prvakinje, a na posljednjem svjetskom prvenstvu 2009. u Kini osvojile su treće mjesto. Ukupno su osvojile 19 medalja na olimpijskim igrama, te svjetskim i europskim prvenstvima. U Brazil su stigle bez bez dugogodišnjih simbola Gro Hammerseng i Tonje Larsen, ali i bez njih su moćne i nakon Rusije glavni favorit za zlato.

'U toj utakmici nemamo što izgubiti. Zna se što Norveška predstavlja u ženskom rukometu. Sada je najvažnije da se dobro odmorimo. Pokazale smo što znamo,' rekla je Kristina Franić.

U ključnim trenucima utakmice protiv Rumunjske proradila je Jelena Grbušić obranivši dvije iznimno važne lopte. Sada je očekuje sudar s ponajboljim igračima na svijetu koje predvodi Lin Jorum Suland.

'Nećemo se predati i one mogu imati loš dan. Pružit ćemo svoj maksimum i nadati se čudu,' smatra vratarka hrvatske vrste.

Utakmica između Hrvatske i Norveške je u srijedu, 14. prosinca u 20.15 sati po hrvatskom vremenu.