JUG BEZ OTPORA

'Mladostaši' lakše nego su i mislili obranili kup

11.12.2011 u 18:06

Bionic
Reading

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti pobjednici su hrvatskog Kupa nakon što su danas u finalu sa 15:7 (4:3, 5:2, 4:2, 2:0) pobijedili dubrovački Jug. Susret je odigran na bazenu na Višnjiku, a sudili su pred 1.200 gledatelja Štampalija iz Šibenika i Franulović iz Rijeke

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti neočekivano su lako i uvjerljivo obranili naslov pobjednika hrvatskog Kupa i po osmi put u povijesti osvojili taj trofej.

Favorizirana momčad Juga, koja je već dva puta ove godine pobjeđivala Mladost, ušla je u susret previše opušteno i pod dojmom sinoćnje teške polufinalne utakmice u kojoj su tek nakon produžetaka i druge serije peteraca pobijedili riječko Primorje EB. Mladost je u polufinalu imala puno lakši posao protiv splitskog Jadrana pa su i u finalni susret odabranici mladog trenera Vjekoslava Kobeščaka ušli svježiji, ali i s više odlučnosti i koncentracije. Posebno je raspoložen bio reprezentativni vratar Josip Pavić koji je imao 12 obrana, a sjajan je bio i centar Mladosti Rumunj Cosmin Radu kojeg bekovi Juga večeras nisu mogli zaustaviti. Kod Juga su podbacili najiskusniji Janović, Joković, Bušlje i Dobud, a Frano Vićan nije mogao zaustaviti sve udarce Letice, Udovičića, Kristijana Milakovića, Mallaracha i mladog Ante Vukičevića.

Dodajmo tome da su igrači Juga imali i izrazito lošu realiziciju igrača više, jer su iz 16 takvih prigoda postigli samo šest golova, pa pobjeda Mladosti ni jednog trenutka nije bila ugrožena.

Da uspjeh Zagrepčana bude kompletan pobrinule su se vaterpolistice Mladosti, koje su u ženskom finalu nakon produžetka sa 15:13 pobijedili vaterpolistice splitske Bure i tako osvojile kup Hrvatske za 2011. godinu.

Mladost: Pavić, Radu 4, I. Milaković, Letica 2, Pavičić, D. Živković, Udovičić 2, K. Milaković 2, Gagulić, Bebić, Perić, Hinić 1, Mallarach 2 (1), Bukić, Vukičević 2.

Jug CO:- Vićan, Vranješ, Sutić, Janović 1, Joković 1, Pavlović, Marković 3, Bušlje, Karač, Dobud 1, Macan, Obradović 1, Perčinić, Goreta.

PETERCI: Jug 0, Mladost 1/1
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 11/7, Jug 16/6.