SP, BRAZIL

Rukometašice se mučile za pobjedu protiv Argentine

10.12.2011 u 00:10

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u posljednjem kolu po skupinama teže nego se očekivalo obračunala se s argentinskom vrstom, ali na kraju je ipak pobijedila 23:18

U posljednjem kolu po skupinama, hrvatska ženska rukometna reprezentacija dugo se mučila s Argentinkama, ali na kraju su slavile sa 23:18 te zauzele drugo mjesto u skupini.

Naše su u dvoboj ušle ležerno, što su suparnice, inače najslabija ekipa skupine, dobro koristile i vodile sve do 42. minute. U jednom trenutku bilo je čak i plus tri za Argentinke (13:10), no serijom naših do 44. minute i preuzimanjem vodstva, prvog na utakmici 14:13, stvari su ipak sjele na svoje mjesto. Naravno, izbornik Canjuga na teren je poslao najjaču ekipu i pitanje pobjednica više nije došlo obzir. Najviše pogodaka za Hrvatsku postigla je Maja Zebić (6), a pratile su je Jovetić (5) i Mitrović-Litre (3).

Hrvatske rukometašice kao druge u skupini ulaze u osminu finala i u ponedjeljak će igrati s Rumunjkama.

'Sigurno je da je Rumunjska bolji izbor. U onoj skupini izgubile su uvjerljivo od Brazila i Francuske, igrali tek neodlučeno sa Japanom, jedva pobijedili Tunižanke. Nema im najbolje igračice Neagu. Sve nam to ide u korist. Opet, moramo i mi biti prave', rekla je Jelena Grubišić.